[本地籃球] 2020年香港男子甲一討論區9

861 回覆
5 Like 10 Dislike
佢係做狗定點?
仲想睇下佢多人噓定羅意庭多人噓
南華幾時打
劉凱濤冇落名又玩乜
睇完賽程

10月6會入場

(正路戲碼)
東方對南華
永倫對滿貫
一定好多人排 飛都唔知買唔買到
尋晚兩場波算唔錯

頭場永倫遊協
永倫啲新仔幾似樣,24號跳跳人比我印象幾深刻,其餘幾個夾住班老鬼都唔唔怯場,唯一係中段有啲大意比人full court press嘅時候亂咗
潘志豪 居然瘦咗.... 身形仲靚過去東方果年
glen都仲好有火... 但真係睇到佢老喇
賀斯福泰那都係咁冇變過,不過今場冇乜考驗
好奇面對南華/東方/滿貫 嘅時候 德哥 劉凱濤 會點安排

遊協其實打得唔錯,都有鬥心,打落似乎都幾有form,但都係似大專波多啲....
嘉軒企出嚟都feel到唔同級數,希望佢聯賽多啲機會
港版kevin love得啖笑,睇唔出佢有乜實力,真係一個比較高大嘅白人only... 連德哥都冇嘗試爆
唔知洗唔洗4,5點排

仲要入場應該最多7成入座率
反而想知福建打成點?
堯 徐遠征 子禮 個面唔錯

覺得今年福建有機會衝下前4
尾場福建南青
愛國青年徐遠征起Q,直情有後生潘志豪果種殺氣,不過潘志豪係SG/PG,佢係SG/SF 唔key波,但finishing好好,第二節有一球底線切入上籃超靚,中距離把握得好
另一傳奇 鄭錦興 同我1x年前睇佢打nike league果陣都係無分別,45度攞波切入呃foul...
黃律堯表現落力,數字上幾好但睇緊果陣其實麻麻,有少少唔知做乜,我諗要多啲時間俾佢同隊波夾(其實成隊都係打自己冇乜組織)
Rice剃咗鬚唔再似harden,佢定位依然係一個謎,但執籃板真係好勁,第二節入唔到波嗰段時間居然keep住領先真係靠佢啲唔知邊度嚟嘅進攻籃板
白人肥佬Wells唔知要嚟做乜,似乎係徐遠征啲friend,無身高無速度無射程又鈍鈍地咁;不過如果佢以肌肉打手角色落場保護徐遠征都抵嘅
劉子禮 染咗個保琦頭,出到嚟都係保琦咁搞笑....
就咁睇冇內線會係福建致命傷,惠龍兒賀斯福固然會sm佢哋,就算卜聿揚都可能好似尋日咁搞到佢哋 foul trouble;其實如果keep到劉海濤的話加埋當fit徐遠征,成隊波會勁好多

南青
我覺得係輸球証....
McLaughlin好屈,快攻回防釘板鄭錦興嗰球值回票價,如果調節到體能的話下半場就無咁多無謂foul;同埋有啲時候唔知係想回氣定係俾機會隊友,出去三分線攞波但又做唔到攻勢結果浪費時間,又或者企weakside唔要波
蘇柏軒亦都打得非常好,三分起手好有信心,亦都carry到隊波節奏,最後贏唔到波好可惜
應該都要
有網上直播睇直播
會唔會同翁狗政見不合
睇多幾場先俾到評語,但暫時唔睇好
假設前四係 南華 滿貫 永倫 東方
頭三個有外援內線,東方都有胡卓斌 卜顯揚
福建得何俊杰,莫家俊,牌面輸唔少

福建嘅最強係徐遠征+ 黃律堯,但我諗佢兩個要加埋平均40分以上先係基本盤
鄭錦唔傷的話進攻都仲有啲用,但佢防守就...
Rice 識得打老鬼波,但佢冇噸位冇footwork,亦都唔肯孭位對其他鬼佬,衰啲講淨係識得恰local
子禮.... 操返起先啦
林俊達真心有潛力,許烜行打波都幾有sense,程子朗都唔見有太大怯場,之前見永倫啲後生10個有9個怯場,但呢幾個都唔見有呢個問題,係廖鍵鋒要再成熟啲

係睇下黃子謙同魏詠輝唔知會唔會番嚟,番到嘅話其實永倫絕對可以一戰
點解東網播d唔播d
唔係香港點睇
之前見到話會轉播好開心
話說泰那應該坐夠7年入籍? 昔逢今年外援坐夠3個月就可以落場, 如果許生仲有錢有力想搞好隊波, 點解唔搵多個外援打呢?
永倫個球員名單都full哂了, 由14年左右睇永倫到而家, 我覺得永倫最大既優勢又同時係一個缺點, 就係tyler/堅/hosforda/豪 (以前仲有ga) 呢四個人既經驗同默契太強, 新球員太難融合... 許生又唔鐘意用新人... 搞到隊波青黃不接...
但今季許烜行同林俊達真係好有驚喜, 果斷又唔怯場
如果高輝同黃子謙都打得番, 真係可以爭下入決賽... 如果多個外援就fat fat
我知道嘅係Tyler係武漢肺炎果陣番咗加拿大,係呢個月先番嚟,加上之前休季果陣都有番加拿大渡假,如果居港期唔計佢走咗嘅日子嘅話,係未夠嘅,要補番呢啲日子先夠
黃子謙去咗邊,點解無落名既?
另外 高輝真係有用咩
紅藍綠個籃底都好強,有高輝點都有幫助呀

黃子謙之前第一季打永倫都唔錯 又係唔知點解消失左,連其他隊都冇打
請問有冇網可以睇livescore
東網又無直播
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞