朋友夢見自己係PayMe做,有關膳心小館一事

440 回覆
1367 Like 46 Dislike
我邊有唔比人報
你都識
Code of Banking Practice
講下邊條rule可以凍結人戶口過左limit唔比提款
我幫樓上推,等多啲人支持你
班細路仔唔知公司戶口同私人戶口既分別,由佢地啦
銀行重惡過政府D官
sole prop用過人戶口都話唔比
又講唔出犯咩法
洗唔洗報警
sole prop 就唔係公司? 柒完未
佢爆limit cash out唔到咋
但佢可以用fps轉一部分錢返去自己戶口嫁
蘋果都講左佢仍然可以轉錢比朋友

咁樣撚係凍結呀
凍結係成個戶口都用唔到呀柒頭
有無邊條rules話唔比?我無細讀過呀,只係覺得呢類全港銀行原來都唔守法,希望ma整治下姐
我屌咩
咁樣我仲使用payme for business 既
上網大叫自己係黃店
再抹黑payme 就即刻唔使比charge
呢個真係好笑
過左上限話人凍結你唔知咩邏輯
你要投訴都唔係過左上限先黎投訴啦,都未計係咁易就屈人政治逼害你真係痴撚線
條友真係唔識
無知既黃同藍有咩分別
查吓先後次序先啦
Hsbc就係俾美國罰咗咁多錢先咁嚴俾你調轉黎講
下 黃店係大晒架啦 吹呀 食藍店囉
哩個po有理有據,你話人打手前反駁咗先啦

間鋪如果唔係用payme business嘅話,應該好易證明啫?
咪撚戇鳩啦,照你咁講八成菜檔報紙檔唔洗做生意
Sole pro你想開銀行都唔撚show你呀,我做依行我唔撚熟過你?
按照資深fb鍵盤戰士既logic,一間餐廳set條rule話最低消費$40,然後個食客入去叫個廿蚊既餐,然後屌點解要$40最低消費,再問你話邊條基本法比你咁做
知唔知個醜字點寫
人地開post返轉唔到出來
咁都唔係凍結係咩
唔通d錢係外太空?
可以轉出,你咪教人地轉返出來
唔需要落井下石
另外,如果payee有上限
過上限既有講會點處理?
正常應該退回收唔到
唔應該去左外太空
你可以用嫁 佢當你洗黑錢咪凍結左佢慢慢查
原來銀行係餐廳

知唔知銀行同餐廳係受唔同法例監管架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞