朋友夢見自己係PayMe做,有關膳心小館一事

440 回覆
1367 Like 46 Dislike
佢會屌限制提款2萬唔合理
其實柒就認啦,黃店橫黃店,個問題係冇睇清楚guideline 然後俾人ban,自己就吹到俾人封殺咁,仲要唔認柒。hsbc係染左紅,咁自己又用payme? 如果係要用人地工具就跟人地個套玩啦,冇爆limit 冇事咪當你跳閘冇人見到,依家爆撚左俾人封就好飲似俾人捉撚住然後大叫冇公義同專封黃店,完全係老一輩嘅輸打贏要。

大家洗咩幫佢兜,咁鐘意落場食撐佢地啦。
你讀緊書定未做過野
用個人戶口收公司錢走稅一流
其實唔使係payme做都知
不過費事又比人話分化
其實大家有無睇清楚膳心小館知post 寫咩? 佢係話方便人所以先用payme, 去到limit 時過唔到數走係搵唔到payme 人follow, 所以好心急者!
我經常幫襯膳心的, 係堅黃!!
收收皮先好冇 sole pro都係公司
姐係非私人戶 你唔係做呢行唔怪你唔識
但唔好懶有見解
個人戶口唔比做商業野係開戶時已經講明 你問任何一間bank既frontline 都係咁答你

另外,佢唔係限制資金流動 係防洗錢既工作
你有其他可以調配資金渠道
例如支票等都係冇上限

利申唔係做hsbc
你都on撚9 一句到尾你用人地既服務又唔撚想守規則 當自己惡撚哂?

你覺得銀行既防洗錢工作 金管局冇去監管?
你咪用lo 人地凍結你咪告番銀行試試佢
你都覺得道理係自己果邊

你做得sole prop 姐係你係成立左公司 咁銀行有提供非私人戶服務比你用
唔好意思
想問下code of唔知乜有無批准銀行每個月只可以payme 5000蚊?我想一個月刷足100萬

錯左唔認同藍屍有咩分別 認完衰仔手足會唔支持
仲要再出嚟接受訪問,講到自己好無辜咁,真係不得了。

不完美 不割席 但要改善啊下
推 數還數 路還路
其實有用大貓都知payme 有個限額...
真係好 出post屌下又拎晒光環
其實衰衰地認自己冇留意到個人戶口上限咪算

屌匯豐還屌匯豐
都要有point 先屌得
人地跟哂規矩 又有合理解釋justify
唔洗死攬間黃店

齊齊返去匯豐盲目遵守黑警唔合理要求個post 到屌匯豐啦
講得太好
仲撐膳心小館嘅正on9,黃店唔係大曬
本身係社企黎
唔識姐
米搞同路人啦
第一次參加足球比賽,handball完反問點解唔可以用手,然後去信足總投訴唔合理
又真係on9. 連人地限額幾多都唔知。
同埋有乜事自己打hotline 問啦。 唔問就搞大件事。 港豬學人用電子支付但又唔撚去研究點玩,一有問題就投訴。
黃店真係唔係大曬
單野由始至終都係間野自己柒
張payme 圖擺到明係用個人戶口(利申有用公司payme ,一睇就知你呢個係個人啦)
屌!但間野夠膽死一直唔承認自己用個人payme ,仲一直屌payme 。
智撚障,最智障係仲有咁多人撐
你自己想唔俾手續費,又想用payme ,著數你拎曬啦?同大陸人一撚樣,又唔尊重合約精神

再睇返間野Block 曬其他意見嘅留言,同藍絲黑警一樣
分化撚出現,注意
仲要繼續扮受害者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞