朋友夢見自己係PayMe做,有關膳心小館一事

440 回覆
1367 Like 46 Dislike
推,以事論事
其實呢單野
所有做銀行的人都會明係咩事
個人戶口做商業野
有心無意量多量少都一定係錯
每日轉賬有限額係防止洗黑錢的措施(AML anti money laundering )
你話payme條rule錯
轉賬唔應該有任何限制
sorry今時今日滙豐捉AML捉得咁緊
正正就係2012年美國因為滙豐AML不力
罰款150億兼要行5年的延後起訴期(=守行為,否則釘牌)

洗黑錢案 付150億延後起訴
滙控須「守行為」五年
https://hk.finance.appledaily.com/finance/daily/article/20121212/18098992

唔該各位
黃絲之所以為黃絲
黃色經濟圈之所以逆勢發展
正正係因為各位的良知和質素
是其是,非其非
我們要對抗不公和打壓
但絕不能橫不講理輸打贏要
否則與藍屍無異
黃既本質係良知,冇既話黃乜9 ?
呢間野真係垃撚圾,早幾日lunch time去食,屌你一個餸88蚊,唔包飯唔唔包野飲,dllm 仲要加一,啲味道仲衰過25蚊兩餸飯。啲飯又好撚難,啲侍應十問九唔答。之前上openrice 睇話轉做黃店之後就不停加價,唔再做ngo 嘅單。

仲有另一單野,叫左個餐,等左好撚耐,同佢講未做既話唔要,dllm廚房話未整啦,個仆街侍應就去話叫廚房即做。屌你啦,即做即係未做啦屌你

食呢間所謂黃店食到好撚大怨氣

唔做ngo 嘅source
其實社企唔係ngo開既先叫社企咩
金錢令人腐化啊
納稅人俾錢,俾錢政府打自己?
playme 條友好支持港共政府收納稅人錢,做唔到任何野,堅持畀錢打殺市民
PayMe點逃稅?
咪係
可以逃稅唔代表人地有逃稅
其實都估到佢地係爆limit
用個人account但又唔認
之前有好多人都問佢到底係用商業定個人acc
佢一律都唔覆
醒啲嘅 其實得十萬 咪叫啲frd幫下手過俾佢地 再入返銀行戶口囉
但而家拎返啲錢又要告人地 會唔會捉蟲入屎忽
希望勇武派執行家法啦
避稅
滿意未?
黃呢邊都真係幾多小朋友,真係影衰晒
滙豐自以為大行地位,凍結星火的捐款,咁快就唔記得左?
滙豐打手都要死全家
咁收現金是否避稅?
推 要查真相
雖然未食過呢間野,但對佢印度真係麻麻,舊年知道手足想去食團年飯,寫張幾千蚊嘅菜單俾人,人均消費3-4百蚊,雖然有龍蝦,但講真,我俾咁嘅錢,駛去你度食??
間嘢個經理chem chem 哋⋯⋯
唔好做臭黃店個朶啦
只收現金一向係避稅最佳方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞