朋友夢見自己係PayMe做,有關膳心小館一事

440 回覆
1367 Like 46 Dislike
佢講到俾人政治逼害,就係唔誠實,老屈,扮受害者攞着數

誠實、一切行為基於事實原則係示威運動同示威者最大力量
你識唔識company law
sole prop 係個體戶公司
個人=公司
唔完美 唔割!
最好做好d個態度啦
哩間真黃嚟 好好嘅
小心比風向撚帶去屌真黃店
你咁講 所有法律同規則都唔係一定岩
幾時帶頭反社會?
唔好要我呢個P牌笑狗你呢個P牌先得架

我本身最憎人歧視P牌,但你吹到咁大,講到自己係真理咁,除咗笑狗你都唔知俾咩反應好。
開始有人吹風話今次獅子唔啱
唔可以揸住黃店旗號行惡

但可以揸住HSBC旗號行惡,因為冇人屌,好多護航撚

人地逃稅都做埋,連登仔仲係做緊暖氣軍師

仲有黃店錯同hsbc 都係奶共係冇衝突
都俾新聞報埋佢用左個人版payme啦, 仲有咩炒車唔炒車
用個人版做生意就預左有風險啦, 同埋都教埋你點樣轉走d錢又唔係吞撚左你, 咁多人為屌hsbc而屌
你咁講同啲支那人唔守合約有咩分別
push
其實一早好多人講
要唔要走去上海銀行門口跪低叩頭認錯, 直至得到總裁派遣出保安員宣讀寬恕通知書為止?
班憤青撐咩鳩呀 我一早個個post講撚左唔好炒車
問清楚間鋪係咪個人戶口收錢無開商業戶口

匯豐一向捉得好撚嚴 每隔一排都有新聞架啦
除左封你戶口 借左錢買樓要即刻還哂添呀
轉數快都有上限
班憤青 提鳩佢地唔好炒車唔岩聽就打壓我做匯豐打手同五毛又話要拉
一開始就話唔好跟車太貼
得罪講句,你又唔係真係好出名
係都搞真係出個d先啦
Sole pro 一向個人代表公司,你唔識就收嗲啦
仆街啦匯豐自己咪又洗黑錢俾人捉罰到怕

P.s. 邊個攪匯豐,邊個就係鬼
係唔係政治逼害唔係重點
問題係
黃店屌柒個銀行規則唔合理唔得?
呢個post係咁spin走銀行究竟應唔應該凍結帳戶
而講到凍結係合理
不如呢度連登仔講下
銀行係跟邊條Code of Banking Practice
話可以凍結客戶戶口
成班風向撚出黎攻擊黃色經濟圈
講合約
不如你講下邊條
Code of Banking Practice
規定銀行可以凍結客戶戶口
銀行唔係一定出左規則就岩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞