朋友夢見自己係PayMe做,有關膳心小館一事

440 回覆
1367 Like 46 Dislike
蘋果咪講左佢可以轉錢去比其他PayMe 戶口
再係個個戶口度cash out去銀行囉

佢都用得個人戶口做公司野啦
成間餐廳啲員工個個都無payme既?
無都可以裝返個啦

利申:唔係hsbc支持者,但議事論事。睇唔過眼有人扮受害者,利用手足既同情心姐
唔出聲點會咁快搞掂
搞掂咪好囉
洗唔洗冷嘲熱諷落井下石
我無話唔俾開,係唔撚show 呀,啲rm閪撚到仆街,見你sole pro得撚閒理你
連登好少有人會回post
話自己手足果d
好心有時間推下行動post
睇見佢post果陣都心諗佢個法律團隊無教佢呢啲架咩
本身明明只係爆左limit
黃係一回事,用personal 收公司數又係另一回事

大佬,你黃咪黃囉,唔駛係黃都盲撐架咁你同藍有乜分別?

用下個腦仔啦好嘛
好心你乜都唔識就收皮出番去推行動post啦
匯豐銀行於1月20日(星期一)傍晚時份,已全數轉帳到我們一直沿用的Payme轉數,

你識唔識字
快啲告HSBC
想睇下點樣告
其實佢黃我實撐架,但唔好核突到冤枉完人地發現自己柒左,人地幫完你再屌多兩下,咁樣係好差勁
睇到你反對 我就安心了
匯豐比人屌正路
但佢地既用法 同事實不相乎
確實係可疑 我覺得唔需要為呢件事屌到飛天
擺到明佢知自己一定理虧
都仲要去到咁行 其實都係想借公眾既壓力
最直接一樣野 話係商業版本但其實係個人
已經講緊大話
人地講晒前因後果
依家都唔追究
仲要走走批鬥?

黃色經濟圈一早都講set高門檻唔會發大
咁小錯就批鬥分化 玩撚完啦
咁咪即係鳩估
照咁既講法
所有用現金既就一定係逃稅啦

樓主可以話用個人戶口都唔知係咪方便自己逃稅
而唔係一口咬定人地用payme就係逃稅
人地用完現金/payme之後有冇報稅樓主知咩?

樓主咁一口咬定人地係逃稅
唔俾人告誹謗要偷笑
唔洗幫親 當佢藍店看待
打手 分化撚
又有分化撚。睇路
喂,我好想學下金融知識呀,依家違反左邊條rules呀?我要搵ma處理呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞