朋友夢見自己係PayMe做,有關膳心小館一事

440 回覆
1367 Like 46 Dislike
防洗黑錢大燃把野講

hsbc之前咪比美國告過
up
吹咩風
我話晒中環打滾20年
閒時上網,係網上見盡無數打手
呢d拋書包式回文係我最憎
咁撚把炮未唔好用上海銀行囉
屌你老母黃店就有免死金牌咁
黃店唔係大哂,真做錯事,尤其同運動無直接關係而係自己營運問題,該屌就屌,黃圈唔係鼠竊狗偷同劣質食物同服務既溫床,黃圈一定要有競爭,做好質素先有長遠發展空間
好撚醒 😂
唔係扮中立,咁自己搞錯左仲話人換來既係無知被恥笑好咩?笑藍無知唔代表容許自己同一level喎
星火單野無warrant停票係仆街喎,但黃店無留意tnc搞錯又另一個approach,又無批判手足只係提點咋
咪撚為嘈而嘈啦
你私人户口做商業野 無論咩銀行都會封尻你啦
香港咁多間銀行不嬲都捉得好嚴嫁
做臭黃圈個名就係千古罪人
自己用爆limit
惡人先告狀屌返銀行
黃圈只係政治表態,但自稱黃店唔好期望有人特別眷顧,做得唔好都要俾市場淘汰
咩叫搞錯
你無講凍結戶口合理唔合理
銀行規則係天條?唔屌得?
我覺得唔應該凍結戶口
否則違反金管局發牌條件
我連登仔10年前已幫銀行申請攞牌
雖然近年無做但都記得好多bank rules
點樣滿足客戶期望
憑咩屌返客轉頭
Sole proprietor 咪係公司戶
個人戶就個人戶
嚴格黎講佢同有限公司只不過係unlimited/limited liability 既分別,唔會因為你有間sole pro就可以用個人戶做商業野
中立撚收皮啦,
手足黃店做乜都要撐,唔係Condom
錯就認 唔係同死黑警有咩分別
擺明唔撚妥大貓就咪撚用啦
唔好用完柒撚左就拎其他野黎屌咁肉酸啦淪落到同d藍絲廢老一樣思維

利申:成功轉左出糧戶口去第二間
咪轉移視線
解左封先講
香港大部分銀行用支那果套
甚至服務重差過支那銀行
銀行守則好多拋在腦後
黃店要支持唔緊要
唔係話割你

本身hsbc有問題就唔好用payme啦
你又要用 又唔守人地規矩
收visa都要俾手續費啦

做生意要收錢好正路 其他黃店都要俾租交稅㗎啦
既然可以唔收支那寶咁點解仲要收payme
仲要係個人payme 唔抵幫啦

不割 但係真係應該檢討下 費事大家炒9曬車jm9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞