朋友夢見自己係PayMe做,有關膳心小館一事

440 回覆
1367 Like 46 Dislike
道歉on9
Atm機撳得兩萬,我又比人凍結左了
覺得hsbc violate左code of banking practice既記住報ma呀
你話埋比我知Code of Banking Practice
邊度講銀行提款過左上限唔比提
覺得條rules唔合理既咪司法覆核囉
其實最大原因 個人戶口唔可以做商業野
成班連登仔唔肯接受現實 重係到死撐

咁人地銀行洗閪分個人同商業戶口呀
首先,如果佢唔係有限公司

你點知佢用完自己acc,無報返條數落公司落阿?

DLLM啦
咁即係依家全香港銀行都無守到?唔該你幫手報上ma整治一下
有咩發現
你真係資深鍵盤戰士,你駁我要我搵俾你
使用公司account 入個人版app
咁係唔係payme問題?
要道歉
今時今日係連登重咁講
懷疑你訓左半年
真 食左七千萬又真係唔會貪你十萬
極端化有咩意思
爆左limit所以要等下個月先可以有交易
同你所講例子程度上已經唔同
payme個人account定位本身就係小額金錢往來
而且銀行同客觀角度係涉嫌逃稅
試下比著藍店發生同一樣野
如果唔做野咪又係話優惠藍屍
有時好簡單 調轉係對家做合唔合理
如果你覺得咩都唔理方便比人唔洗報稅係正確
咁咪支持 如果因為黃店受害就一定係錯
件事同濫捕/星火凍結事件完全兩個層次
人地寫到明又唔睇
之後柒左先屌鳩人
用返商業account 呀嘛,咁人地規則係咁訂左
你都係睇下Code of Banking Practice先發言
人把中環打滾左10幾年話sole pro就可以用個人户口做商業野架

屌,銀行隻眼開隻眼閉就以為自岩撚哂
咁你講practice呀嘛又要學人講rules又唔報比監管機構仲裁,要由你去仲裁
其實果啲係網軍黎 高級黑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞