20/21 NON-JUPAS 專區(9) 香港人有書讀

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
升左少少 唔跌已經好了
今年year 1算有一個唔錯嘅開局
我自己跌咗0.6
不過應該有兩科都差少少升一個grade
我都收到
但as 1
想問cccu 商科year 2 sem 3 cgpa得3.04係咪就係得含大 ou可以報? 呢個sem唔知做咩跌左勁多
唔好喊啦含大都好既
如果sem4再跌分分鐘入唔到本身嗰科
cc仲要又停課
希望sem3個gpa會收到offer啦
如果持續停課會唔會有機會直接俾Offer,因為冇得interview
甘含大management 話最低收2.6 year 2 entry
我計過用4做總分自己得2.8幾,如果照放management 做first choice 會唔會博唔過
無 最多咪Skype interview
出左gpa,但未有transcript ,應唔應該update GPA住?
照up左先,再後補
今年搞到停曬課,online test/ assignment又多人請槍
大家認為大學會唔會轉向睇重啲DSE成績
我都覺得今個Sem 啲GPA亂撚曬 但係如果睇DSE成績可能會無視左個幫DSE考衰左但係year 1認真讀書嘅人
應該睇重year 1 sem1,2嘅成績
dont ff too much
喺連登講請槍容乜易 我話我老豆係特朗普 幫我做英文asm都得 真係請槍又會有幾多個?啲人跟風鳩up啫 個個都喺度屌additional asm又難又伏搞到爛grade 請槍就唔會咁講啦
請槍仲會大大聲講出嚟咩
好似GPA低嘅都唔會出聲
就係因為個個話自己會請槍 啲人先屌online test同additional asm唔公平你睇返之前啲post
我想知社科Gpa3.1x仲Ugc讀
睇過database好似得好少人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞