20/21 NON-JUPAS 專區(9) 香港人有書讀

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
cityu 交左錢要等新年之後先會轉states?
你而家咩status 一常你冇收到interview或offer都係under review
city二月先收 creative media 嘅portfolio 咁係咪姐係二月之後先派interview
有conditional offer 交左5000留位
好似話有early rd同late rd 但唔知late rd係幾時
可能而家放新年假 office冇人做嘢
會派 我之前好多朋友七月先收到interview
禁遲先in
GPA低定late round先報
最後有冇offer
我之前讀edu既 所以知好多
大部份朋友 reg day前兩日先收到offer
gpa 都係3.x offer好唔穩定
唔知係用咩準則
Cgpa 3.5 Poly gscm大唔大機?
冇問題啦
未有transcript係咪照cap圖upload住先?同埋想問下CU可以點update gpa
收晒portfolio之後,3月先出interview

2020 VA & Design Non Jupas 交流區
https://lih.kg/1816740
想問你係edu邊個programme tran?
我不在edu了
咁你之前系讀EdU嘅咩科?係咪self-finance?
想問下city acct睇interview睇得重唔重
如果係第一年走
因為今個sem gpa真係唔好、得3.1....
但都係諗住去咗面試先
city first round 就係人都in, 2nd round先係戲肉,但得3.1就應該。。。
加油追GPA啦,year 2 cgpa冇 3.5起跳都唔使諗city year 3
有機
唔知大家知唔知,poly近2年係有出non ju收分,分數係收左既人upon sem3嘅成績,可以參考下
之後幾個sem會加油追翻
想知係咪就算有機會去second round in、但都唔會收
同你講冇機會 咁你係咪就唔讀
比心機追好過啦
唔係
但想知
努力唔係用把口講出嚟 係要做出嚟架
唔好要我講咁直啦。。。3.1老實講 真係好低。我想當年其實hea D讀都應該有3.5,但今年咁嘅情況 就好難講啦
我有d朋友爆開4都突然暴斃 都有d驚佢地會點,題外話:想問下大家身邊有冇人GPA突然暴跌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞