請公民黨支持者停用「五大訴求」,你哋不配

258 回覆
428 Like 143 Dislike
屌你老母梁家傑
block 7得 呢個仲唔係紅底?
肯定俾人統戰哂
係WOR
你拿起份大公報, 睇下有咩POINT可以判示威者終生吧
左膠民主黨仲進步過公民黨
唔怪得知越睇越怪,原來你潛台詞係停戰

你答一條問題先,你最終目標係咪制度內改革?
回咗
我冇反對特赥哂所有人
我係唔認為有可能僅係單方面特赥抗爭者

Eg特赥哂所有抗爭者 同時 所有黑警揸正嚟告

條特赥既界點劃,要救人 定告人 為主
中間必然要面對trade off

不過唔該
係半隻狗都未告前
花時間講哩啲係浪費時間
左唔係問題,後生白鴿同民陣都冇得彈
我乜潛台詞都冇
我目標就係五大訴求,普選
係咁

飛機打到出宇宙係冇用
民主黨係得何俊仁條老野唔化
後生民主黨議員無割席仲行得好前
仲好意思講五大訴求
咩最重要係普選?
部分特赦(輕罪)根本唔可行
因為到時告咩係對家話事

若你交一個,律政司班走狗玩控暴動就奶野

台灣人就係有見識所以同上同落,香港人只係去睇畫面,完全唔知畫面後係咩
現實咁諗係好難實行,但要叫價就梗係叫到盡
呢個道理係泛民永遠都唔明白嘅
係咁用本法律拋人都on9,北韓睇av都係重罪,咁唔通又走去鬧人係暴徒係破壞法治?

法律保障社會發展同人既權益不被侵害,但當法律變成政治工具,告人民又唔告官/政府,就算有法律都係冇法治,只係人治,係極權主義
講撚咗以獨立、國際調查嚟定罪
你係拗緊獨立調查有幾獨立
咁係另一樣野

同埋你係定咗罪先劃界點特赥
基本上嗰定罪大致公正既話已冇得輸
你憑咩攞勇武同垃圾共產黨比,共產起家都係因為佢地冇飯食要鬥地主,要超英趕美,手足死係為自由為民主

唔好唔記得依家既十年暴動都係攞明朝法斬清朝官,本身一早應該要廢除呢條法,唔該你分清楚犯法同犯罪既分別
真呀,幾大都嗌高佢,還擊都要架
現實咁諗係好難實行,但要叫價就梗係叫到盡
呢個道理係泛民永遠都唔明白嘅
真呀,幾大都嗌高佢,還[black]價[/black]都要架
飯民的本質

成班人夾錢開鋪賣野
有客到對一件標價5000的貨有興趣

呢班飯民係個客未R折自己鋤價落500
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞