請公民黨支持者停用「五大訴求」,你哋不配

258 回覆
428 Like 143 Dislike
其實唔係當,某程度上係,邊線個支咪大邊個就係大台
準備比泛狗屌啦
俾人屌緊啦
講到5大訴求好似你發起咁
冇全力支持情有可原
全部做曬影分身都唔掂啦
港獨、永續基本法、武力起義、和平手段唔同
都係通去五大訴求
最多咪道不同不相為謀
告自已人直情係違反五大訴求喎
咁講無衝突呀,既然唔支持曬5大訴求咪講4大訴求囉
分化post
五大訴求只有一種定義,亦係抗爭者嘅憲法,不容質疑
請大家BLOCK呢個五毛或熱狗,又想分化和勇
請回想之前一POST: 共青團:香港人和勇不分思想一長很麻煩,可以用極端本土來分化,拉一派打一派
無勇武你7個月前輸撚左啦

單機啦阿sir
咁法治精神裏面,law存在嘅意義係乜
盲目跟隨法律就係尊重法律精神咩
Fc for 所有人:

唔該睇吓原文
1. 佢冇講過特赥要針對邊一方
2. 用吓腦
公平審訊下嚴重傷人既
示威者有幾多個?
黑警幾多個?

3. 梁家傑講法基本上同19老燒冇分別

原文:

梁家傑指出,特赦確實是政治行為,所依據的不是法律原則,但完全包含法治的框架之中。他認為,應該在釐清事實的基礎上,為這場群眾運動重新作政治定性,再選取合適的案件特赦,方式可以包括停止追究、減刑等,大致有三部曲:「先做獨立調查委員會,等大法官做好報告,再認真考慮將群眾運動重新作政治定性,然後在適當的案件之中進行特赦。」

他坦承,部分案件要談特赦很難:「有很多人都覺得,如果你真的被認出,做出一些嚴重傷害他人的行為,那難道又特赦?當然,那可以酌情減刑,例如當時被挑釁,所以我覺得有部分人不能完全特赦。但現時林鄭如此不發一言,一問特赦她就說什麼危害法治,怎麼搞的?大家都知道,特赦這回事,香港也發生過,怎麼會危害法治?」
尊重法治
人有劣根性
無罪推定去咗邊
原來法治精神就係“我”覺得人有劣根性,“我”覺得你將會犯罪所以你地通通有罪
做出一些嚴重傷害他人的行為,那難道又特赦?當然,那可以酌情減刑,例如當時被挑釁,所以我覺得有部分人不能完全特赦。

點睇都係講緊狗隊多過抗爭者啦
開始俾人屈sir屈毛
我又唔係白票撚,又唔係熱狗,又冇政治背景,只係一個普通抗爭者
我只係批評泛民,希望泛民唔好割前線,就俾人屌分化。不知幾多人好似我咁心灰意冷
如果場運動散咗,泛民打手一定罪無可恕
Bye
如果有手足斬警察,佢係咪要坐監?
殺納粹係咪謀殺?係嘅話我走先
條友根本答唔到

前線唔係果班冷氣佬會明,班人連直播都唔睇
玩pepe頭打卡就曉

唔打柒對家根本救唔到自己人
到時共識
基於特赥要兩邊同一標準既前提下
救哩位巴打要放生幾多黑警
制唔制

Btw隔離post巴打神回

又係飯都未上到就指住同枱既鬧定甜品揀食雪糕定布甸好
想當日我踢爆黑警強姦榮獲海外華人轉貼, 連黨報都係專欄開我波

最後一踢爆公民黨出賣前線就比人狙擊,又屈分化又鼓動人BLOCK
根本就係中共的人格謀殺滅聲
嘩維尼凌駕法治都有人負皮,泛民打手到底有幾痴線
依家最嚴重係燒嗰阿叔
嗰位阿叔係咪納粹?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞