請公民黨支持者停用「五大訴求」,你哋不配

258 回覆
428 Like 143 Dislike
戇鳩
評論使鳩資格
既然冇政治能量又怕乜人講?
Btw,點撚樣度政治能量呀?
你講就係?
你度咗我未呀?
Sorry唔記得同你申請添
認乜野衰?
老燒/19/梁講法只係講出事實
我唔覺得有問題

你覺得有
而且嚴重到可以抺殺佢哋哩7個月既努力既
咪唔好投囉
你都係想draw哩個結論啫
發老脾呀
又話冇政黨背景?
咁嬲做乜?
由頭到尾我只係話梁家傑同余若薇二人欠缺政治道德,有咩問題?

忍你耐喇
User 通街都係處就係幾個月之前叫人唔好揮美國旗條弱智
咁學咩人嗌五大訴求?你食撚屎啦 屌你老母
Blocked
所以我覺得勇武前線退場無可厚非,香港一日有你呢啲垃圾一日唔撚使要自由 學人講文明社會 極權體制下嘅社會係文明 都係嗰句 你老母畀我屌緊
法律係極權制定架喎 咁送中法嗰時點解你要反? 你唔乖乖地躝去支那?
有法治先有法治精神喎 而家人治你同我講法治?
19係邊個?大台阿?憑咩佢講明嘅就唔做得?林鄭都講明要止暴制亂 快撚啲繼續去做支那豬啦 垃圾
又嚟啦 所有批評都係分化 唔用自己個腦諗下先 總知就一句分化屌埋去
做得唔夠.. 唔係全套支持五大訴求... 其實係萬能 Key...

你一樣可以屌胡志偉除左 612 唔見左影...
你一樣可以屌無 ee 阻膠雄得把口..
你一樣可以屌眾志淨係玩國際戰線加泰都攬...

每人對政治人物要求不一樣..

然而,Deadbody 響呢度被屌O既頻率 for whatever reason 係異常地高,而我係聽過好多次 Deadbody 出現響前線頻率已經係算高。

我再講一次,我唔係爭佢。我只係不割蓆不分化。唔特別幫到件事O既就真係無謂嘈。我接受人鞭策政治人物,但唔係威脅同屌。五年前係和理非屌散勇武,難道有人想今日調轉個故仔?

邊個做得唔夠,到投票果刻,我相信香港人眼睛雪亮。
’由頭到尾我只係話梁家傑同余若薇二人欠缺政治道德,有咩問題?‘

問題係你講大話,你唔止咁講

‘你哋嘅言論只有中立人士如李國能先有資格講’
你自己講架
我只係反駁你哩點
言論自由不需要資格

其他屈毛美國旗嗰啲對我冇用

你中意起底
我又起吓啦

夠膽唔戴頭盔叫人乜乜乜
飯民fb叫人投票都唔啱
明示暗示叫人唔玩區選又唔敢明講
反對將選舉當公投
(有乜問題?結果俾極大彈藥外國)

未必 大把後生嘅議助都係要反制度 佢哋根本就只係一班自私嘅狗閪
唔係大台
只不過以你標準
梁家傑係背叛出賣乜乜乜
咁19老燒都係
唔通五大訴求係公民黨發起?
你咁樣仲學人講五大訴求 :五大訴求!不過唔特赦所有義士人唔笑狗都吠
係嗰班老野唔識進步啫 你起一起底睇返上面啲人 仲叫人唔好舉美國旗 好彩起一起底,唔係嘅話就晒時間同佢嘈
一樣咁要求
但要知道現實難做到

考試考100分好難
但咁不等於唔可以set目標考100分
每人有唔同要求底線..

仍然好大批抗爭者唔係爭取緊特赦..
係爭取緊撤消控罪..
因為所要事係政府一意孤行所觸發...
政府要為此負責而唔係市民...

利申: 撤消控罪固然可喜... 特赦亦欣然
最弊有啲人連囉100分嘅目標都冇
當日何俊仁話要特赦前線警比我踢爆,有唔少人為左所謂唔分化唔出聲仲有班仆街鎮壓我

現在終於到公民黨郁前線示威者
你睇唔到樓主打咩佢依家話事要邊個唔講就唔講 拿撚左版權呀 你問過樓主講唔講得未
最幣係某人話攞一百分係唔啱
冇錯
五大訴求得一個version, 法治大義只有一個:限制公權力
依個係法治定義,唔係我定
你諗下如果我哋輸咗咁點?外國就以為民意逆轉,佢哋落錯注
區選係high risk high reward, 我只想降低risk, 尤其黎明行動出現咗民意反彈。最後雖然冇降過risk,但靠鄧曱甴攻大學我哋好彩攞到reward, 咁我都已經收咗皮

咁都係白票撚?使唔使咁痴線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞