點解會出現到大圍捕? 因為一班講好咗香港人反抗嘅和理非走數呀

292 回覆
240 Like 183 Dislike
其實次次都有俾有裝走先
但唔係個個肯走
真心講 (一係睇曬一係5好睇)
之前果幾次出黎行 行完到隊尾 班狗差5多時候就開始發癲射野 呢個時候隊尾既主辦單位幫手帶領現場遊行集會人士離開 但係勇武一上場不論主辦方定帶隊既就會不斷發放「請各位遊行集會既人士繼續速步離開,5好再逗留,依家前線手足係幫緊我地爭取時間離開,再行慢啲就又會有手足犧牲!」既信息
自然聽到呢啲說話既當然5想有手足因為為左疏散和班非而送頭啦!其實好多人成日都會諗點解會需要要前線手足幫我地拖延時間我地就離開呢啲咁自私既行為??究竟到左呢啲時候我地避免逗留定反而拖延班狗比有裝係身既手足走先?

其實無論大型遊行或集會也好 只要有不反對通知書仲出現大圍捕理應係比有裝手足走先 大家都要有共識不論勇武定和理 而5係一大班和理非企曬係到眼望住一班又一班既前線手足跑上前 相信果種無力感係好難受🤦🏻‍♀️有裝手足5係比狗圍照送頭幫和理擋子彈 前線手足5係有不死身架!前線出黎目的5係咁架!

樓主講得岩身上乜都冇真係5洗驚 你又乜都冇做班狗對5到你做啲乜 而且咁大班人企曬係到又有記者佢地又敢做啲乜啊 但係都5好再屌和理啦大佬😌有出到黎既咁多位已經好感謝
只係依家講緊既5係十幾廿個人 而係只少有幾萬、幾十萬、幾百萬既咁多位5同年齡介別既人 係要時間要經驗要靠文宣去宣揚(好似果時我地識做5同手勢代表FA,長遮等等咩)大家急步1,2咁行都算有進步5係成日係到屌 咁樣真係改變到個情況??有啲人連錯係邊 應該做啲咩都5知但都企左出黎5通都要怪佢地?
5只係回應樓主 而都想順便講埋自己點睇 不喜就勿插啦

最後:和理非們遇到狗射tg真係5好係5係都係到大叫狂奔😑👌🏼同埋5好食花生啦🙏🏼 不過眼見和理非不斷進步就代表香港人一日比一日團結

Sor打左咁多 睇下就算 btw大家一齊行就要一齊進步架啦
+1
不過樓主有樣講得啱
就係有部分人真係好唔冷靜,急行就急行,咁多人又狂叫跑呀走呀想人踩人咩?
同埋係咁推人話唔好停繼續行擺明前面有狗先停啦
最後親眼睇住條傻閪有路就行,自己走番入大廈入面打佬唔熟地形就唔好亂行啦
窮寇莫追,圍師必闕。
其實叫 香港人 進步 會岩啲
大佬咩叫大圍捕 你大大聲話比人知在邊度搞 然後佢派人圍喇 咁好喇佢次次成功 你係咪要諗點突圍... 你屌返和理非唔夠數咁搞笑 佢地唔企定定在度咪算執到
呢個post真係平衡時空嚟

琴日疏散嘅時候見到有個媽媽揹住個BB都停喺度叫年輕人走先

然後行到隧道口又有班銀髮族讓後生走先
直頭懷疑佢冇去現場啦
之前走得慢你又吊,而家走得快你又吊。
我見和理非一直已經盡量配合,但咁攪法點都唔會做到你滿意。
形勢不斷轉變,每次做法都有可儉討嘅地方,但真係唔洗第一吓就吊咗人先,換個態度平心靜氣討論戰術好唔好?
明明見係大叫比手足走先
而且最on9係早排先屌啲和理非又唔走又擋住哂,要和理非散水先俾到勇武走。

然後今日又屌番和理非走先。

根本又係重覆番5年前勇武抹黑和理非同乜都入哂和理非數
屌佢老母,後面有裝甲車水炮車,大家先要走,勇武都唔係個個打見到水炮,定我拎樓主擋水炮,好多人當時唔清楚原來成個中環比人圍,係咁叫比有裝既人走,迫到阿媽都唔認得都讓都條紅海出黎,一見到有警察,就開始有叫有裝手足唔好行呢邊

利申:我睇tvb live,mon po 狗唔好屈我去咗
我都覺得唔好亂咁叫人走製造恐慌。
有得行你估唔行咩,你一跑隨時人踩人啊。
中TG唔會死,人踩人真係好大鑊架。
我諗起尋上咗架東隧車去觀塘,嗰陣係未有RB嘅但見到有曱甴車飛上東廊準備去set,跟住車度有個阿叔好急咁叫個司機揸快啲,話驚自己畀佢查,但佢身係無袋嘅。
你畀曱甴周,同時咪少一個後生仔畀曱甴搜袋囉。
係要改善 但不分化
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞