點解會出現到大圍捕? 因為一班講好咗香港人反抗嘅和理非走數呀

292 回覆
240 Like 183 Dislike
反抗都未做到就講緊報仇,講事實唔岩聽又要俾你地屌,真係做得出反抗既得好少人
你有心要殺點都殺到 唔一定要槍
呢個中point
唔止連儂牆
手派文宣都令件事傳播性大好多
佢而家就係扼殺你思想進步再教育公眾令公眾進步嘅機會,唔諗辦法處理好我諗樓主個post開到2046都係咁樣樣
d人根本就唔明48個鐘同48個月既分別...
淨係係度覺得拉和理非同拉勇武係一樣

講真 今時今日出得黎既
唔多唔少都有心理準備會比狗濫捕啦下
為勇武留返條路/留多少少空間 比佢地走得快d 都唔係咁難下話?
拉 垃圾po
我覺得你有道理 講得岩 我幫你推
你講嗰句野我今日都有聽到 我都係其中一個急步走既和理廢
但睇完你篇野我會認真諗下次要點做 點改善
我會叫埋啲朋友一齊做
和勇不分 唔係指勇武老馮係後面保護我地
一個乜柒都無既人比人搜
同有裝既手足比人拉到既分別
大家都明
你錯左因果,出現大圍捕係因為有人留守

唔留守有何來圍捕?

你話人唔一齊留,一齊留咁又點?守幾耐?

守黎做咩?「唔好比狗咁易收工」?

你為左唔好比狗咁早收工犧牲幾百條人命?

你有冇自私左少少?

仲有,已經2020年仲覺得冇裝俾人拉冇事?

損失和理非好過損失勇武?幾痴線先講得出?
因為做得和理非既人都唔係勇武 內心強大就唔會選擇做和理非喇
我明呀,但今日所見不少有裝手足都跟大隊轉到入去就出法院個到都要換裝走人。因為而家大家明白左唔打陣地,做完野最緊要安全登出。

和理非要做的係慢慢走,搵到條小路就話比勇武聽邊條路可以走,因為和理非萬一走到轉角位有狗都可以走返轉頭,好似今日除左一大個出口其實仲有小路可以走架。

上年9月我都仲會敢零距離頂住班綠popo,去幫勇武拖時間,個時有時仲可以屌返d狗入狗屋。但係而家呢種玩法,我都行後左少少,因為真係估唔到佢地幾時發顛。

所以和理非的確唔應該第一個走,但左邊行完無路去右邊,周維搵路走相當合理,目標應該係全世界都離開包圍網。做到自已的角色,等到勇武收好晒野走到的時候,自已都慢慢散去

賴死唔走只會令勇武擔心要唔要留多陣最尾無人走到。心態而家係今次腰斬完好呀,我下次繼續出黎。今日勇武又做到野,文宣子彈又上左唔少。

狗唔怕比人話佢濫捕,真係9拉,但手足係個個都好重要呀運動無停到,但身邊好多人都有d 淺黃唔搵命搏啦,民陣吹雞先出一出。今日出得黎的手足我見好多都係鬥長命mode ,有命就一直有輸出,被捕左真係未必再出到。
要開花去第二區
再講一次,手足都好緊要。做完個角式要做的時,自行考慮時間登出。

同意樓主的和理非要留多陣幫勇武掩護,但唔洗做埋被捕師。
岀得宜個post睇得岀你好努力,但智商有限
今日睇live場入面叫緊香港人反抗
場外面已拉左幾個
和理非不嬲得把口就當自己做左野

實有人又衝出黎話我分化
唔岩你聽就係分化撚要收皮,專制過共產黨
其實今日有聽過俾有gear 走先呢句既, 真係講左先有人讓
大家努力 d 講呢句啦

不分化 不割蓆
光復香港 時代革命
五大訴求 缺一不可
agger, 最簡單建議多d 巴絲手動share 去fb / ig 加個summary 仔
唔好下下靠晒文宣組, 未有連儂牆之前我地係點做?由自己圈子做起啦
又會返返去嗰個--和理非唔走搞到勇武要護住佢地無得撤vs和理非走太快由得勇武喺度唔理

但事實上依個矛盾係on9嘅,因為要走根本要和理非同勇武一齊走

不過見人停咗喺度就鼓懆喺度催依樣嘢我同意係有問題嘅
其實你有冇真係去現場?好多和理非叫有gear嘅走先喎...無可否認係有和理非都走左先 但唔好睇唔到就當無...同埋睇番今日被捕嘅手足 無裝嘅都唔少
第三點好有同感,我都係和理非,當時集會解散我就企佐響遮打花園對面行人路食煙。見到好多人好驚四面咁走,有啲人走到我附近仲係好驚。當時我果心真係大笑佐出嚟有咩咁好驚?如果參加合法遊行與集會中途被腰斬,和理非只要變會一般市民正常離開就無問題啦。我當時就企響舊立法會同長江附近個半鐘,後來裝甲車同水炮車停響到,我都無走仲響到留影,遮打花園解封就去洗手間到處影相。對暴政出嚟抗爭一定有風險,如果細膽就著返一般市民嘅裝扮,香港人勇敢啲啦!
係呀勇武好少好緊要 和理非好多人呀 咁係咪死幾個都無所謂呀?定係你先和理非係condom 用完即棄?和理非唔係人?唔係手足?
係要一齊走囉 從來都冇需要分先後 和理非加勇武融合一齊 依個先係人數有用之處
喺度屌和理非嘅可能出都冇出過
其實佢講得啱⋯⋯
但你淨係講啱一半
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞