點解會出現到大圍捕? 因為一班講好咗香港人反抗嘅和理非走數呀

292 回覆
240 Like 183 Dislike
咁既on9文都有百幾正皮
大家有翻自己思維得唔得
邊撚度講唔見得光,咁你不如叫和理非唔駛著black bloc啦勇武光明正大唔駛cover呀
你望下上面班on9啦,話點解人海讓FA就得唔可以讓勇武呀

前後讓一讓咁你叫黎做乜撚,你當勇武on9唔識走?
再講多次 勇武退場唔撚洗你地教做到被捕師嘅就留,做唔到嘅就快撚啲走咪塞著哂
到時全部和理唔走 得有裝果d走 之後班狗一野咬晒 就屌和理非點解唔一齊走
如果盡咗力做,最後又未如理想,又真係明會灰機嘅

起碼你都仲keep住行動,冇一蹶不振,去吓其他戰線先囉
其實要建立一班肯同你捱tg,唔怕被捕嘅和理非,都唔係容易,如果啲人真係驚成咁,嗌冷靜啲,tg嚟㗎啫,冇狗追上嚟,可能有啲冇咩經驗嘅手足,先會失禮到撞埋嚟
乜撚野都屌一餐,次次完咗就見到班撚屌loop完又loop
六七月就屌和理非鳩企塞著條路
依家就屌和理非走得快

勇武走駛撚你地教咩...嗰個情況要走嘅點都逼到去前面,係差在佢地想唔想走
對呢啲人要制止,例如回敬「撚狗就行前啲」
樓豬:屌 出黎仲用綠卡 仲坐黨鐵 早少少出門口坐巴士唔撚得既?

又屌
你俾人拉俾你自己on9啫,唔通個個都要陪你俾人拉牙
咁係兩個情境嚟嘅

以前係勇武陣地,會企最前守護和理非,咁梗係唔介意你行先,最好你快行咪阻後路

而家勇武失勢,又唔夠rb,又冇火魔,又唔夠人,唔夠裝
咪變咗和理非多咗做盾,掩護勇武離開
辛苦晒
西營盤年宵細到三百人就迫爆
你真係好鍾意將人哋講嘅嘢極端化
你將鬧上面班巴絲嘅嘢,同我講做咩啫
冇人教勇武退場,都唔知你做乜鳩

今日大把有裝嘅,尤其啲細路,俾人群塞撚住咗,走得慢啲,風險自然大咗
Btw唔係得你一個係勇武嘅扮勇武大台唔會顯得你有道理
up
[行 動]1.12 1.19 都 活 集 會 同 大 遊 行 - 分享自 LIHKG 討論區 https://lih.kg/1814608
[行 動]1.12 1.19 都 活 集 會 同 大 遊 行 - 分享自 LIHKG 討論區 https://lih.kg/1814608
好認同你嘅講法 過咗半年都無進步過
的確係要散 但係係一齊慢慢散 比勇武安全走先
而唔係一放tg就跑走曬咁
寫幾粒就驚到咁,直頭係仲未"完成"加油嗰個level
你今日去左邊到明明地鐵站口個個都叫有裝走先,和理非讓路
喂大佬呀 宜家邊個話要控制你走呀
係講緊你地個心態既問題呀

個個都驚比狗咬 個個都想走先 呢層梗係明啦
但係你地又唔係走得快 block住哂d前線呀
所以咪次次叫企疏d企疏d
就係要比前線跑快d 可以混返入去和理非中間度囉
根本就同你講咩 "點樣靠分析去判斷邊個係和理非同勇武" 完全無關係

宜家d狗擺明係交數咁拉人返去架啦 你有辦法令佢地唔拉人?
我就係話比你聽 "拉和理非好過勇武"
和理非坐48個鐘出返黎
勇武隨時係坐48個月呀
自己諗下啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞