懷疑被貓義工偷貓!良景偷貓

1001 回覆
45 Like 179 Dislike
其實呢
隻貓喺良景邨出晒名
啱啱連區議員都特登幫佢出post
因為佢已經第N次走失左

上年八月我先接過佢返屋企照顧過佢一晚
之後又再陸陸續續走失左四五次

如果
真係咁緊張隻貓
就唔會差唔多個個月都會見到佢喺Facebook出現
我都同啲街坊講過
如果我再見到佢
我寧願接返自己屋企暫托
然後再搵貓義工出寄養

唔係次次都咁好彩有街坊幫到手
我唔想下次係見到佢係橫屍街頭

原來貓義工=社署呀 你覺得唔適合就依法律程序去拎走隻貓囉
依家貓義工絕對係偷貓 你都貓義工?
報警未呀
困死又盞比連登仔屌啦
樓主都話咗 就算放棄都應該係佢自己交比人
而唔係比義工偷嚟交比其他人囉
係囉,明明係樓主唔肯即時接返隻貓
直接開佢電話等連登仔幫你問領養啦仲遮
係 咁既情況個老母會俾人拉 係咪冇聽過疏忽照顧兒童?
雖然個義工係唔啱,但你每個月走失隻貓一次,成條邨啲人都幫你搵貓執貓,一時你又話係你細佬養,一時又話你只係聯絡人。

你要話人之前你都講番自己背景出嚟呀,係邊個成日整唔見隻貓?
貓唔係一定要打
不過養隻識行識走既寵物
應唔應該打自己咁大個人識判斷

法律上你冇錯
但係出事嗰緊又要呢又要路又要開POST就麻撚煩囉
樓主有問佢個籠幾大
可能佢都要搵籠掛
始終隻貓咁撚煩 廢時接完第二日又走失 比人暫託住自己喺屋企準備架餐仲好啦
點知偷貓撚就失蹤
道理上啱
但係我始終都覺得貓義工冇咁既權力

樓主係仆街 貓義工都唔係好人
只係一班借貓做藉口濫權既人
唔奉承佢就操生殺人權咁
連登邏輯真係正 可以通街拐細佬同寵物翻支那賣了
出門口=疏忽照顧 報警未? 未既憑咩拎走隻貓?
貓義工偷貓都咁多人橕
道理上啱
但係我始終都覺得貓義工冇咁既權力

樓主係仆街 貓義工都唔係好人
只係一班借貓做藉口濫權既人
唔奉承佢就操生殺權咁

大*
push
收皮啦on9主人樓主
偷貓賊死全家啦
對話見到樓主話隻貓係佢姐
義工都唔知係咪佢
只係信佢

地下有個銀包
你話係你既就係?
入面有你身分證就係
所以要打晶片
支持落公園捉細路
間屋幾多千尺?
認真走失咗3次會唔會多咗啲呀?
你屋企好大㗎咩?
正常有窗網有閂屋企大門點會咁都走失
唔知次次都咁好彩搵得返隻貓
雖然我唔同意佢出領養前唔同你地傾
但你地呢家人真係一啲都唔岩養寵物
唔好害咗隻貓啦
如果係我唔見咗隻貓,有人捉到就緊係第一時間去接返佢仲慢慢商量接唔接
咁佢做咩唔即時接走仲要唔覆人機
買個籠養幾日,再交比人都唔係好難姐
樓主第一下咪話傾,咁一家人做法唔到都要時間架?個貓賊都話keep緊,咁自然就放住先架啦?我唔覺好大問題

樓主係照顧唔好係on9,但點睇都係個貓賊癡線,直接放埋出去比其他人養喎!?deadline又冇講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞