懷疑被貓義工偷貓!良景偷貓

1001 回覆
45 Like 179 Dislike
睇嚟樓主都唔係好鍾意隻貓俾我即刻接走先
啲對話咪證實左隻貓係佢
仲有一開始個鄰居同唔排除之前已經走失左一次有還翻俾樓主
可以點解釋連要返隻貓都要商量幾日?
係交去其他機構 唔係賣
唔見貓同唔見左個仔一樣,呢d錯唔可以出的
喂 呀生 你咁留意既
你可以judge佢24小時太短 但我唔明樓主要商量既點係邊囉
隻貓係貓義工架咩可以話拎就拎?抓到就係佢嘅?你話兩日時間唔見回覆就有權拎人啲嘢?咁同偷有咩分別 真心想問下
有咩問題?咁係咪要但閪義工唔撚比?
有冇心接返都係佢嘅,佢想拎唔通你唔比佢?
咁睇黎樓主屋企人唔太着緊隻貓
隻貓咁樣養法好危險你由得佢返去原本主人度?
其實樓主屋企都真係似無誠意去睇住隻貓

幾多人買樓裝修會幫隻貓諗埋 樓主屋企係有心嘅點會比隻貓走甩

同埋樓主真係十問九唔應

但貓義工係on9 樓主又唔係傷害隻貓 有咩咪唔啱傾到啱 幫人地隻貓出領養建議報警告個貓義工偷嘢樓主不如直接報警先

自己有養貓但知道有啲貓義工貓癡唔撚講道理專捉貓出領養係咪變撚態雖然貓條命唔係屬於任何人但你班貓義工又可以讀心知道隻貓唔鍾意個主人?

btw樓主你接返隻貓唔該諗清楚係咪真係繼續養,如果唔係下次走失有意外你小心因果
最多話樓主唔著緊隻貓,但講緊係貓義工犯法喎
呢隻貓好似係咪慣犯,成日係良景個fab page見到有同一隻貓走失
咁隻貓點?
好易死咁樣唔見
same
養緊狗

其實貓都可以以晶片 又唔貴
追POST好似話唔係第一次
唔見左又屌呢屌路

貓義工係仆街
但係可以再仆街D話放走左
樓主已經冇仇報
自己寵物都要開家庭會議傾接唔接返已經on9
問到樓主佢就不停轉移視線話義工仆街唔肯答
我同你賭撚都得
佢一定冇打晶片
你見識少
上面有人講過
自己唔好好保護隻貓仲要走失左幾次..
保護隻貓基本設施都唔充足..仲屌鳩人都幾好笑
屌既應該係自己啦..完全冇反醒
第四張係另一隻貓嚟㗎喎
砌生豬肉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞