懷疑被貓義工偷貓!良景偷貓

1001 回覆
45 Like 179 Dislike
你真係文盲
樓豬上面有人話你屋企人有意無意放走隻貓
係咪真㗎先?
如果你屋企人都唔想養你接返屋企都無謂啦
陣間你屋企人放去上山唔係放出門口咁簡單
笑死
兩日唔拎返隻貓,又唔人機,似棄養多啲喎
成日唔見就抵死la
貓義工係咪政府?貓義工有咩權?
冷靜啲
隻貓係我屋企
係因為上年八月頭
貓主全家返咗大陸留低隻貓響屋企
又唔關好啲門窗
隻貓走咗落樓下
我先去暫托左一晚

樓主隔左19幾個鐘先至返到嚟香港接返走隻貓
貓義工執法 好大既官威
你係政府咩 睇唔管樓主咁對隻貓咪報警行程序 唔係可以用私刑
ok,但都唔係合理
佢地冇得唔理,唔好真係諗住佢地咩都唔駛做,盲算係真都要報左警先,我地有份出糧
Diu on9
我又唔係貓義工, 不過見你咁睇唔過眼無理由唔報警掛, 唔係龜縮係連登咁笠水下話
其實你好意思出po取暖咩?
之前咁多次你唔珍惜
街坊幫你咁多次
唔該你當做好心
放過隻貓
等佢有頭真正嘅住家
樓主同佢細佬應該同屋企吵過大鑊
其實屋企冇共識養就轉讓比朋友 或者信得過嘅人啦
不過報咗警搵隻貓先
禁多次
睇對話係樓主係叫偷貓賊同佢屋企人傾下唔係佢要商量偷貓賊就話佢要同屋企傾 仲要比足24個鐘人地
最撚on9就係你邊撚個呀 經你地考慮就幫隻貓搵第個主人
離婚都要法庭判邊個有撫養權啦 佢老母佢真係當貓義工係正式一份工咁樣
樓主咪話報警囉 你咁睇唔過眼唔係靜係得把口幫個貓義工呀 報警拉樓主疏忽照顧貓啦
貓義工戇鳩
樓主都係戇鳩
走失咁多次 拎番都係唔見或者比人養
有晶片就報咗警搶番隻貓啦,點證明隻貓係樓主呀?接唔接都仲要商量,都戇鳩鳩。
梳 唔好意思 想下左評你但按錯左
如果我再見到佢
我寧願接返自己屋企暫托
然後再搵貓義工出寄養

我係話你個想法有問題呀
你覺得佢哋養唔掂 係應該勸佢哋棄養
而唔係咁樣諗嘢囉
貓義工幾時可以做判官?偷就係偷架啦
我已經同個貓義工講過
「對上次 我知道係屋企人特登開窗門放 個一晚我已經同屋企人嘈大交了 我屋企人已經唔會再敢放 我今日出門口之前都見到屋企人買咗網 諗住整落窗到欄住 但已經遲咗」
Yes
不嬲都有呢個機制
小朋友成日走失既話個父母坐左監la
你覺得貓好似人咁識開門?
我養咁多隻貓,都冇一隻會偷走到囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞