《女朋友全家變咗隻蛋》(2)

1001 回覆
1848 Like 13 Dislike
我哋兩個都唔理方向啱唔啱,走咗再算。

更恐怖嘅地方係,整片山區都有零仃嘅紅點出現。

嗰啲紅點,自然就係佢哋嘅「紅目」。

「點解...成座山都係......」毫無安全感嘅我,貼住一顆樹左望右望。

「可能......就係啱啱嗰下地搖嘅騷動,令到所有兔子人都聚集哂喺到。」

「所...所有...!?」

「我都係估......」

成段落山嘅路程,比想像中要困難。

如果要我講個情況俾你聽係咩感受,就係好似每一隻兔人,都代表住一個連環殺人犯。

而呢家,喺一座山入面......

有十幾個連環殺人犯,喺到搵緊你。
其實宋文德好癲,冇刀又冇鏡咁大膽
突然諗到 既然望到兔人嘅紅眼就會變蛋
咁解決兔人嘅方法係咪襯兔人對眼發紅光嗰陣用塊鏡照住佢 等佢將自己變做蛋 然後外人再整爆隻蛋
好似解決美杜莎咁
突然諗到 既然望到兔人嘅紅眼就會變蛋
咁解決兔人嘅方法係咪兔人對眼發紅光嗰陣用塊鏡照住佢 等佢將自己變做蛋 然後外人再整爆隻蛋
好似解決美杜莎咁
笑咗
留名
Live
好正
好正
Liveeee
墨巴係咪瞓咗
好緊張仲有冇文
出多篇
「啱啱嗰隻兔人同我之前遇嗰一隻唔同...我之前遇嗰隻,係著全白色戲服嘅兔。」

「啱先嗰隻,係著住工裝服......」宋文德留意到。

「佢哋到底係......?」我身心都就快崩壞。

「一個種族?定係一個有聯繫嘅家庭,兔子人數目到底有幾多,住嘅地方又喺邊,呢啲都係未知。」宋文德幫我羅列哂出嚟:「哈哈哈......我哋惹咗個可怕嘅對象。」

一諗到呢到,感覺距離我要救返女朋友嘅可能性,又再遙遠咗......

「捱...到六點。」我望下手機,說:「一有到朝早,佢哋就會散......」

我幾希望,泉叔宜家會出現。

但求人...

不如求己。

「繼續落山。」宋文德望住手錶。

「你望到路?」

「我隻錶可以當指南針用......」
好睇
睇到好緊張
好似US 咁, 住地下世界
宋文德真係cls
勇 應變快
然後宜家隻錶可以當指南針用
屌住條引好辛苦
可能係apple watch series 5
事實係你唔露名本身都已經吸到人氣
證明左你既作品人氣唔係單單靠名氣儲落
係真係每個都高質吸引到唔同讀者
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞