《女朋友全家變咗隻蛋》(2)

1001 回覆
1848 Like 13 Dislike
拍攝者:「係邪教......?」

拍攝者將過程完全拍攝,求導者們誠懇地吟唱,唔知幾時開始,連天空嘅月亮都逐漸變得赤紅,風勢都漸大。

拍攝者對鏡頭講:「我覺得我係時候要走...氣氛有啲唔對路。」就喺佢走嘅期間,拍攝者似乎驚動到一名教徒,令到吟唱中斷。

之後,就拍攝者不停嘅狂奔。

第三段影片,去到呢終斷。

「第四條影片,亦係最後一條。」宋文德撳制之前,說:「今日嚟之前,我都無諗過會搵到咁嘅一手資料。」

最後一段片,拍攝者已經被捉住。

咁表示呢段片拎機拍攝嘅人......

係信徒一份子。

吟唱嘅儀式繼續,其中兩名黑袍求導者將拍攝者本人拖去水井前......

「敬畏的神明啊,原諒我等祖先饕之罪,我願將凡世之羔羊饋贈」

唱到依段,兩名求導者將拍攝者活生生掉入水井之下。

「呯──」

「赤目赤目紅神目......」

「我等願意被召入樂園......」
扔完佢落去再拎返上黎
Live
負皮王呀
btw lm
睇呢part果陣有啲代入左outlast2
影片結尾,拎攝影機嘅人意外影到其他人求導袍上徽章嘅標誌。

「重生會......」我呆若木雞,吐出呢三隻字。

「重生會?」宋文德今次問返我轉頭。

「我早前......遇過疑似邪教嘅機構組織,佢胸口上嘅徽章標誌,同重生嗰個logo係一樣。」我說。

「都合理......」宋文德托鄂分析,說:「佢哋喺影片中嘅行為,好符合邪教嘅標準。包括,少人組成嘅團體、過份重複嘅拜祭,同埋......活人祭獻。」

「但我唔覺得,拍攝者俾人掉入水井之後就死,因為佢條屍嘅樣,我記得係死不瞑目,而且表情扭曲......」講呢到,又一陣嘔感衝上喉嚨。

「而且佢後尾有俾人拎返上嚟,放喺寺廟到。」

「條片係幾時拍?個日子。」我問。

「上個月,三月二十號,春天來臨前夕。」

「......我覺得,呢個邪教同兔子人係有關連。」我沉默一陣。

「由佢首歌提到「紅目」兩隻字,我已經懷疑緊。」宋文德同意。

望下手機,仲有成晚要過,喺依條村到過。

呢場雨,真係落得好耐。
Live咗 好撚正
Live咗啊!
新讀者留名
估唔到係墨巴
睇到句who knows就已經知
pm
好好睇呀
留名留名
墨巴
死火,睇到我連條女塊閪都唔屌,之後佢嬲左我,點算
叫佢檢討下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞