《女朋友全家變咗隻蛋》(2)

1001 回覆
1848 Like 13 Dislike
Live
屌 live jor
一口氣追到呢度,好正樓主快啲更
Lm
樓主慢慢寫, 我地會等你,我情願俾多d時間樓主, 等樓主慢慢潤澤本小說, 我地睇得過引同時樓主都無咁辛苦。
然後,第一條影片就結束。

「仲有第二條。」宋文德播埋第二條片。

第二條片開頭,係拍攝者好驚慌咁打開攝影機,因為鏡頭睇落有啲搖。

拍攝者:「啱啱喺間廢屋休息咗陣,無啦啦聽到外面有班奇怪人唱歌...。」

之後,拍攝者拎住攝影機偷偷從廢屋嘅窗口,拍攝外面大路嘅情況。果然,影到有一班不明人士捧住供燈,大約二十餘人整齊咁向某個方向前進。

佢哋全部著住黑色嘅求導袍,領頭嘅人則著住白色求導袍。最令人心寒嘅地方係,領頭嘅其中一位女子,口中一直喃喃唸唱住,一首詭異而哀怨嘅歌曲。

「赤日赤日紅神目......」

「我等願意奉上眼......」

「我等願意奉上耳......」

拍攝者:「...咩嚟?咁多人半夜上山?定拍緊戲......」

「呢首係民俗歌,偏近山歌。」宋文德一下子就聽出、斷定:「而且帶住客家話口音。」
A級讀者
Live 左
好幾個月冇睇故,一睇又係睇返墨巴嘅故
成日啲人問住邊 講親都唔識
live!
拍攝者:「佢哋去邊?嗰到明明無路......」

影片影到嗰一群人行入山林,無按正常路行就結束。

「下一段片......」我想知道,之後發生咩事。

雖然嗰條屍,

已經揭示咗結局。

第三條片,拍攝者偷偷跟住嗰班人,入到去山林之中。由於前方嘅佢哋拎住供燈有微微嘅火光,拍攝者可以隱約跟蹤到佢哋。

期間,嗰股哀怨嘅歌聲無結束到,一直吟唱到巨大嘅海潮聲出現,都依然繼續。

「我等願意奉上臟......」

拍攝者:「好心寒...等等......前面係咪另一條村嚟?點解我無見過?」

拍攝者呢個時候,好明顯已經到達鎖羅盆內村。而佢亦無傻傻咁衝入去問人做緊咩,而係匿喺一旁嘅草叢,偷偷錄影住村內嘅一眾黑袍人。

可惜......

佢哋全部都戴上咗袍笠,以致無辦法清楚望到眾人嘅樣子。
岩岩好收工就有故睇
著住求導袍嘅二十餘人,圍繞住村莊行一圈,最終以村內嘅水井作為圓心,圍成一個圈。

期間,終於唔再得嗰位哀怨嘅女聲唱歌,其他人都開始哀唱住宜首極度壓迫神經嘅歌。

「赤之天、赤之海、赤之山,我等正向你祭拜......」

「請你於逢魔之時紆尊降臨......」

「再聽落去我驚我頂唔順......」我從來無諗過,真係有歌可以令人唔舒服。

唔係曲風難聽嘅唔舒服......

而係哀怨聲之中帶出咗一點一點嘅絕望氛圍,令人唔想再聽。
今次仆街了
原來條村係重生教大本營
追女仔咪口語囉
我都係
LM
好睇
繼續出
赤天赤海赤山係咪小松個「赤夢世界」
墨巴上年3月個互動故叫咩名? 搵唔番

淨係記得你出左個fb
有個奇怪的男人inbox me,說很想來探訪一下我,我應該怎麼做?接受還是拒絕?請各位inbox告訴我。
#293 記起了
宜首
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞