《女朋友全家變咗隻蛋》(2)

1001 回覆
1848 Like 13 Dislike
宋文德ho ball
如果唔係我諗現階段主角實唔敢郁手 個故就提前大結局
今晚有無機寫到泉叔文德男主3人會議
唔通佢變兔人重生
唔係話井可能係入口咩 咁明顯擺信徒條屍係度好難唔岀事 點解唔搵地方埋左佢
掉佢落海唔係比較make sense 咩
我哋兩個合力將求導者條屍掉入井中。

但無諗過......

宜個行為,

居然會招嚟無法想像嘅後果。

會有咩後果
「淋咗咁多雨,希望唔會病。」宋文德仰望天空。

突然...

井底下有啲動靜。

一聲極長極響亮嘅刺耳聲音,從井下傳出......!

陣陣不祥嘅惡意,爬上我嘅脊椎,令我全身毛髮都豎起。

我認得,呢把係兔人嘅嘶叫聲!但就遠比我以前見過嘅兔人,嘶叫得更為響亮,猶如魔音刺入我嘅耳朵......

「啊嗄......」我好辛苦咁撳住兩隻耳,想隔住聲音。

「唔通佢變咗兔人!?」宋文德即刻拎手機照住井底。

求導者條屍無發生任何改變,但兔子滿懷惡意嘅嘶叫聲就傳遍整個山頭。

倏地,井底下發出慢慢冒出鮮艷嘅紅光,成個山頭都喺到震動......

不明嘅地震引致到草樹欲搖,葉子不停飄散喺空中,再降落到地上,

「發生咩事啊!?」我大喊。

下一秒,井底亮出強烈嘅紅光!

宋文德立即用手掩住視線,離開水井範圍:「我都唔知咩事,不過......依家最好走!」

我捉住仆低嘅宋文德起身,然後一齊逃出鎖羅盆內村。
離海太遠,個地理係山崖咁嘅位置
所以宋文德特登掉入井係諷刺佢,叫佢喺樂園享受極樂,因為佢唔信宜一套
睇到live咗
Diu live jor
兔人王食左祭品 解鎖封印?
墨巴
仲等緊死神故
笑左 笑埋右
跑入叢林前,我回頭望鎖羅盆內村最後一眼......

水井下,亮出赤紅嘅光芒。

「你見到井底啲咩?」我跟實宋文德,因為得佢識路出去。

「我諗......我見到第二個世界。」宋文德喘氣喘得好快。

「咩意思......」

「我諗...就係佢哋所講嘅......」宋文德心有餘悸,吐出宜隻字:「「樂園」。」

「......」我又再回頭多望一眼內村。

山搖地動並無停止,一直持續到我哋跑出草叢,去到外村為止。

途中更因為泥地濕滑,我哋各人都仆咗一兩次,長褲都俾樹枝勾爛。
新讀者留名
F5
好掛住泉叔
幾時可以再見返佢
支持支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞