[親生仔] Google Pixel 討論區 (36)

1001 回覆
6 Like 5 Dislike
好吸引
有藍色既買黎儲都唔錯
買左Pixel 4/4XL既巴打係咪瘋狂影相
你咁講又好似係
未換之前都唔會影相,點解會咁
有冇相睇下
Google 點名,全新的 Google Nest Mini、Nest Hub Max 第四季銷售表現都很出色,另外中階款的 Pixel 3a 手機則是全年熱賣,偏偏就是沒有提到 Pixel 4!考慮到第四季是美國的消費旺季,再加上同時間 Pixel 4 上市開賣,整體硬體銷售收入下滑,似乎就在暗示 Pixel 4 銷售情況並不理想。

綜觀各大媒體評論,Pixel 4 系列的相機仍舊獲得高度評價,但在硬體規格層面卻引來許多人抱怨,例如僅 2800 mAh 的電池容量、沒有超廣角鏡頭、Motion Sense 實用性欠佳等等,相較於其他Android 手機,Google 可以改進的地方或許還有不少。
android 10? 我用連登都好似有呢啲問題
我己被cut 單
去老美 ebay 買2手有乜得諗?
利申: 唔想係香港買 Amazon 之前特價而家又冇特僎, 所以唔想經amazon 買
pixel4 XL 邊度買玻璃貼好
pixel 3 update完好似又出返太陽拳
之前 AMAZON 特價 $349 送 $100 coupon 落左單, 但見佢將張 coupon 同部機分開 ship, 覺得好 on9 就 cancel 左 ( 其實唔係咁鍾意 3a 似 htc 機 咁濶下巴 ) 而家疊埋心水等 4a
屌 我試多咗幾次
係熄mon之後 未出always on版面之前
下半嘅mon會閃一下
有無人都係咁? 好撚驚
唉屌,前幾日痴張mon 貼,佢要用 solution 痴

有d solution 滴左落speaker 位

即刻用紙巾抹,點知太大力

整彎左個網,依加左右有d大細聲

唔知有無得保養

唉,部Pixel 4跌爆左個芒
有無巴打有維修經驗或有可靠舖頭介紹換芒
同埋大約要幾錢呢?

我3a同你跌得一模一樣

有無邊間整Pixel可提議下?
因無行貨唔係間間有得整。
我仲係一月更新 但都會咁 reboot完又無事
預咗冇原廠MON/ 同等級的MON, 簡單點 Google一間較大間整
水貨返唔到原廠整, 真係唔太建議買pixel系列
我依家又無咗呢個問題 嚇撚死

你想最穩的話 ifixit買moon有曬tutorial
又有更新,等我返到公司慢慢更。

反正無野做
等4a同5算

P3 d hardware on99
壞得仲密過N5
Google: 舊款 Pixel 現在也可以設定自動來電過濾功能

在過去的幾年,Google 為舊款的 Pixel 手機帶來新功能,例如在 Pixel 3、3a 系列開放 Live Caption 字幕,以提升使用者的手機體驗。官方今天決定再為初代 Pixel、Pixel 2 和 Pixel 3 系列引進自動來電過濾的功能,而該功能早前在 12 月首次亮相於 Pixel 4 的更新上。

這個功能讓 Google 助理過濾不明身份的來電者發及掛斷它判定是語音自動電話或騷擾電話。當系統過濾來電時,使用者會收到無聲的「過濾不明來電」通知。另外,因為來電過濾功能是在使用者的裝置透過 Google 助理來運作,所以不會使用 Wi-Fi 或行動數據。現在使用者可以在通話的頁面開啟自動來電過濾功能,相信這個功能有助阻止不明來電者進行電話騷擾。
我之前爆左隻角, 自己用AA膠就算
一定要一點一點落, 唔好一次太多
3a個mon到無啦啦有紅點
又message google維修
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞