香港外流球員討論區(22)

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
K3業餘?
Wiki
韓國全國聯賽作為現在韓國足球聯賽系統第三級聯賽,是一個半職業聯賽。韓國挑戰者聯賽作為現在韓國足球聯賽系統第四級聯賽,是一個封閉的業餘聯賽。
K2香港球員唔夠班
以日韓K3,j3做目標比較可行
請問港籍韓國足總副話事人幾時出手
Alex完全冇消息
頂,負評我
講事實d歐冲fans接受唔到
乜唔係你自己腐皮自己架咩
3 個負評
歐冲外流日職失敗

不願面對了
虎撲1月6日訊據記者李儀消息,郜林、馮瀟霆以及曾誠已被球隊告知可以離隊自行尋找下家,球隊不會為他們提供新的合同,若本人願意的話可以跟隨球隊一起冬訓。

港超仲有無外援位?
9隊波有中國外援位
洗走3大老將功臣
馮瀟霆是不錯的
曾誠都唔要

反而飛機林就真係廢
唔識入波, 打邊又冇盤扭
鼠年賀歲盃年初二香港對港聯? 足總主席貝鈞奇:下周二前有答案

吳家祺 @ UPower

年初二賀歲盃,旺角場?

香港時間周二(1月7日),足總召開特別會議商討鼠年賀歲盃的情況。主席貝鈞奇表示此刻仍然未有定案,但傾向是由香港隊對港聯,最快下周二(1月14日)前有答案。

因為香港飛馬物色不到外隊訪港而放棄主辦,足總接下了鼠年賀歲盃的任務,經過商討之後仍然是未有最後答案。足總主席貝鈞奇在周二會後表示:「目前打算是香港對港聯,年初二(1月26日)在旺角場比賽,但仍然要和各支球隊商量作實,最遲下周二(1月14日)前有答案。」2016年及2018年的賀歲盃都是香港對港聯,兩場都是旺角場上演。

此外,廣東隊將於周三(1月8日)派員來港考察,再評估舉辦今屆省港盃的情況。貝生表示,賽事有可能在農曆新年假期之後舉行。
其實唔外流真係無意思,要進步一定要外流
問題係佢連本地頂級LEVEL都未到
要持續有對抗性既地方比賽先有用架,用10年時間係香港做到最top都無用,出到去都係唔夠其他人勁
睇下冰島就知
要持續有對抗性既地方比賽先有用
好同意
可惜bf無咩賽事踢,坐 bench多
呢個都係一個問題
好難解決
https://lihkg.com/thread/1681788/page/29

推介高質post
一齊入黎傾下
做乜死都要搞省港杯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞