香港外流球員討論區(22)

1001 回覆
8 Like 0 Dislike
http://www.veikkausliiga.com/pelaajat/?season=2020&team=60808&player=&sort=Nimi#stats-wrapper

過左咁耐都未見Remi有註冊,其實佢係咪真係加盟左HIFK
生意唔錯
Next week again
大概
仲有人特登出TST食飯?
又好似係
可以tg我傾下心事

睇尋日新聞細佬唔似會上去
仲係蓄力練波
今日中國足協官網發出公告,2020賽季中超聯賽將延期開賽。

公告原文如下:

中國足協關於2020賽季國內足球賽事延期開始的公告

為配合做好新型冠狀病毒感染的肺炎疫情防控工作,保障廣大球迷、媒體、球員、教練員、比賽官員、俱樂部及賽區工作人員的身體健康,中國足球協會經研究決定,自即日起延期開始2020賽季全國各級各類足球賽事。

中國足協將繼續保持與國家權威機構的緊密溝通,結合各地疫情的實際發展情況另行決定本賽季各項賽事的舉行時間,並在必要時對部分賽事的賽制、賽程及賽事規模進行合理的調整,相關信息將通過中國足協的官方渠道及時發布。
你有咩心事可以傾
每日郵報:由於肺炎肆虐,很多在華效力的外援希望去歐洲踢球

《每日郵報》認為,新型冠狀病毒肺炎的爆發可能會導致在中國俱樂部效力的大牌外援產生前往歐洲踢球的念頭。

曾效力於英超的阿瑙托維奇、保利尼奧、登貝萊、費萊尼、伊哈洛、龍東和奧斯卡都效力於中超,並且在各自的俱樂部發揮着不錯的表現。本週五晚是轉會截止之時,有些球員希望在窗口關閉前尋得下家。

前阿賈克斯前鋒日夫科維奇目前效力於中甲的長春亞泰,有消息稱他可能會轉會到本賽季成績優秀的英超升班馬謝菲爾德聯。這名23歲的前鋒上個賽季打進了16球併為隊友送出了3個助攻,這樣高效的表現是其前往英超的敲門磚。

受疫情影響,中超的賽程已經進行了調整。1月30日,中國足協宣佈,2020年所有國內足球賽事將延期開賽。
東方體育會周四(30日)舉行新春傳媒茶聚,並公布足球部及籃球部的發展方向,副主席游永強則透露於去年5月已成功收購法乙球隊索察:「呢支法乙球隊之前由另一支上市公司擁有,我哋喺機緣巧合下入主咗呢支球隊,而我亦都係呢支球隊嘅President(主席),會全權主理。」「游生」亦指,球會今季由戴文康出任會務發展總監一職,除負責推廣球會對外的發展及合作外,亦已安排4位10歲球員在父母陪同下前往法國學法,並在當地接受教育及與父母同住,讓球員可在符合國際足協規例下代表當地球隊上陣︰「我哋希望唔同嘅人才可以加入我哋呢個大家庭,所以我哋邀請咗『戴Sir』幫手,其實佢舊年已經喺東方幫手睇住我哋嘅業務發展,包括『Project E』。依家我哋多埋法國呢邊嘅機會,未來『戴Sir』會利用法國嘅資源,去帶動香港嘅青訓計畫。大家睇到『Project E』已經係一個好嘅開始,有『一仔』(梁𧙗維)成功轉做職業球員。」

「游生」亦指,去季季尾在入主索察後球隊最終成功護級,並認為該法乙球會的發展亦具不少發展空間︰「索察呢支球隊嘅青訓喺全法國係排第三,每年出產好多踢得好好嘅年輕球員,我哋入主嘅時候,有個好好嘅球員19歲就去咗國際米蘭,證明索察好多球員都係大球會嘅羅致對象,我希望『戴Sir』可以將香港、法國、葡萄牙串連一齊,以一個跨越亞洲嘅資源去培訓香港嘅年輕球員。」
呢點好痴線

已安排4位10歲球員在父母陪同下前往法國學法,並在當地接受教育及與父母同住,讓球員可在符合國際足協規例下代表當地球隊上陣
Alex係酒店喎
早前安排四名10歲的東方青年軍到索察青年隊作考核,經過索察青訓教練考核,其中兩位可留在當地受訓,並在當地接受教育,希望他們可透過索察青訓系統,為本地球壇培訓球員,更希望他們可打入法國球壇。
咩酒店?
睇佢ig story,似酒店
兩位10歲小朋友 成功外流索察
法國好難踢喎,d黑人𡃁仔細細個又高又快, 慘過打nba喎
去學埋法文讀書,可能第日入到籍
踏腳石姐
法國有一間讀獸醫 香港承認
不過讀得呢啲科又唔會有時間踢波
細細個就去法國讀書,點睇都贏在起跑線啦
入籍不了,要踢港隊
佢係之後入籍仲有資格代表香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞