[演唱會碟呢Juno] 謝安琪討論區 (12)

1001 回覆
21 Like 34 Dislike
Juno話成個the album起碼有30首歌,part 1+2共有17首歌,即係part 3起碼要有13首歌⋯ 如果要每首都plug嘅話真係要快,一個月plug一首應該ok,建議兩個一齊plug唔撚準再拖到part 4呀

喂Juno快撚啲plug新歌啦
Part 3一定要係the album完結篇
有feel嘅又可以再作多幾首
Part 4不是夢
觀塘賣晒.. 有無巴打可以話我知邊度有
拖到part 5都唔出奇
kay同juno簽5年 隨時玩到完約 5連至尊唱片
Kay Solo plz
如果係咁
可唔可以多projects並行
Juno話我handle唔到
剩係風林火山同演唱會碟都拖到the album遲左半個月啦
仲多project並行想佢玩多兩三年咩
今年應該唔會再比the album
再比其他唱片公司實屌哂鬼
始終依個係分獎遊戲
話咁快呢個女人出道左15年
16呀,點做人老公㗎

你點計16出嚟呀
姿色份子05年派台喎
咁搞法應該會令kay啲死忠離巢!
加入樂壇第16年
睇法問題,出道左15年,今年第16年加入樂壇
我們的基因好好聽
出道咗15年冇錯
無反送中首歌會爆
偷情都得啦
今年首首歌都掂

不過講真佢公司咁離地
點會識接地氣
D關公真係唔得
不過都好彩 少做少錯
睇下蛋記嗰班真係
依段ig,終於唔係Juno果啲矯情嘅文字,係有血有肉嘅謝安琪

//十五年前的今天,我人生第一首作品,正式面世。
「餘音嫋嫋,高馳邈邈」是我小學副校長在我記念冊上的題字。想不到長大後的我,真的成為了歌手。

十五年音樂路,最寶貴的,是感情。從起點到現在,十五年不長也不短,駕著小舟,風平浪靜享過,驚濤駭浪鬥過,登船的人、並肩的隊友,隊形調動,關係變化,在我心中,卻從來沒有人離開過。風景轉換,路途窄闊,我都帶著他們付出過給我的,一路前進。每一位都記載在我們一起創作的作品裏,在大家給予我們的掌聲裏。風光,我們一起見識領受,低谷,我們互相扶持熬過,最重要的,是這一切一切,一直在我心裏。無論我周遭環境、人事如何更替,感謝你們一直為我送上祝福,寄望我永遠被愛包圍。

心隨境轉、境隨心轉,差之毫釐繆以千里。 山不轉路轉、路不轉人轉、人不轉心轉,做了四十多年人,唱了十五年歌,心態一直在調整,慶幸無論環境如何,音樂一直在為我開路,帶領我遊歷色彩斑斕的世界。光,看似是白色,其實是七彩光全數返射的複合;黑,可以是缺少光造成的也可以是所有的色光被吸收造成的。黑中有白,白裏有黑中有白。隨著音樂,探索未知的可能,展現不同的自我,我感激,你們總是最懂得欣賞我的本色。

懂你的人,不會讓你受窘為難。有緣的人,閉嘴不言都有默契,感謝你一直是我身邊這個人。
-
"不改標準,改變心態"
謝謝你陪伴我走過的路,唯望今後我仍然可以透過音樂,藉著分享,閱讀生命,探索世界。

感謝周博賢
感謝夏森美
感謝Flora姐 -
永遠在心中
Kay ig段野真係睇到好感動 佢真係無變到
都唔知佢抵抗咗幾多公司壓力先至可以出番啲正常嘅post,表達番自己嘅感受
lm 姿色分子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞