[演唱會碟呢Juno] 謝安琪討論區 (12)

1001 回覆
21 Like 34 Dislike
我們的基因 youtube mv view 少得可憐
個mv真係差,剪剪貼貼仲要拖咁耐先出到
好鐘意支電結他
一開始嗰段結他聲係咪大咗少少
人聲好似有d細 比結他聲com咗把聲咁?
仲要嗰段唱得好快 聽唔清楚唱緊乜
但過咗嗰段之後就超好聽
今次真係俾呢個廣告玩死......
有咩問題?
係好聽嘅,個theme有啲似賴床
係有一個問題
其實跟咗兩年,個故事嘅套路都估得七七八八
再遇番董折大家一早知會發生
聽到首歌嘅感覺係好聽,但冇咗驚喜感啦 (拖咗兩年你覺得聽眾仲會surprise咩...)
依一年唯一有令戲情推進嘅竟然係偷情,同埋未派台嘅只想死於你身邊
我地未知嘅只有同鄭伊健嘅關係,仲有空難會令中老年嘅兩位有乜變化
juno@kkbox訪問 兩個重點

1. part 3既歌唔會少過part 1 同part 2
2. 會唔會仲有新角色? (大笑) (大笑) (大笑) (大笑) (大笑) (大笑)
即係超過10首定17首?
無講咁清楚
我諗好難過17 ge
可能多過part 1 part 2加埋
係超過27首
part one 同 part two 加埋都係17首咋喎
應該係part 3多過part 1(7首), part 2(10首), part 3有11首或以上,我咁理解。佢之前透露the album係超越30首嘅企劃,咁part 3好可能有13首以上啦? (13首+pt1 pt2 17首=30首)
Juno年紀系列都四首?故事主骨幹40-70歲,Kay可能又有四首對應返,計埋字典、再度起碼十首歌。只想死於你身上可能係其中一首對應歌?
sor 精神錯亂
屌撳錯推文回覆
星期三有KKBOX FB LIVE
同埋聽日叱咤樂壇有KAY
星期三有KKBOX LIVE
同埋聽日叱咤樂壇有KAY
kkbox live係app睇? 免費?
其實即係KKBOX一起聽果個,
佢一路播歌一路同人吹水
因為我冇用開
有9分鐘既合唱歌
唔知係咪同伊健呢
再度原來係最早果批歌
期待solo project
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞