[演唱會碟呢Juno] 謝安琪討論區 (12)

1001 回覆
21 Like 34 Dislike
agger
我覺得kay靠the album拎嘅獎已經夠多 女金已經兩連霸 今年啲歌我期望真係音樂性上面去得盡啲 part 3唔好搞咁多gimmick靜靜地做多啲高質而唔係大hit拎獎格嘅歌就得 最好就多啲耀輝嘅詞
agger
其實the album d歌大部分都唔係攞獎格
希望solo project音樂上再玩盡d
好認同,越多gimmick,越嘩眾取寵,越比人屌得勁,好想聽多啲歌,更多唔同風格,有深度嘅曲
有排播喇睇黎
呢個就基本啦,gimmick對fans黎講不嬲都浮雲佢想透過咁令d歌hit d既話,搞好d 宣傳好過啦
搞下youtube channel又得,好多野可以做啦
佢n年前開過youtube channel
但幾乎冇放過片上去
想佢低調做音樂
唔使求hit歌
做多d如773312無可能hit既歌仲好
環球產物?
睇到笑左, 聰哥咁都記得有d咁既野
以前d youtube channel真係好鬼粗糙, 依家真係已經完全唔同晒..juno咁有錢真係諗諗佢啦, 佢得閒又可以過下癮 做導演拍d mini movie, 又做到宣傳效果.
又唔一定既, 我好簡單, 最緊要有質素, 好聽就得. hit唔hit就後話.

講真 基因咁既級數都唔hit 邊有可能, 大家都係典型pop song, 佢高班過2084, 同亂世情侶/忘記和記 差唔多, 但熱度輸晒比呢三首. 完全輸係宣傳度, 同埋派歌timing, 冇其他原因. 諗落hit唔hit其實都幾被動, 其實寂寞呢種曲風反而2M views...
唔知關唔關事
新相好靚

幻國個攝影team真係好正
唔係雜誌攝影team影?
黑警死全家
死完爸爸死媽媽
死埋大哥同大嫂
睇完字典與聖經個mv
我們的基因: am I a joke to you??
睇完字典與聖經諗 
戴慈恩好啱董折
藍定淩好愛浦銘心

董折浦銘心唔好喺返一齊
次次Juno d mv就好靚好有故事,但一到Kay就好求其我明Juno係老細,我都好欣賞佢!但可唔可以都同樣咁對Kay啊唔講以為我們的基因個MV係準備出演唱會版啲花絮啊
應該係, 不過間野真係未聽過

靚到是但一張都可以拎黎做Wallpaper
展望將來算了,再度第一派台應該會好D掛,當基因係5th plug炮灰囉
雖然上年全年都咩邊個MV係得
相比之下廢話好似已經算唔錯 叫做有D橋
其他果D根本同neway冇mv版權果d歌 搵幾條二打六行黎行去冇分別
派再度果時話仲未拍
唔知要等幾耐
字典與聖經咁新都出左MV,但忘記和記仲未有
係咪想同風林火山一樣成為都市傳説
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞