中國新操作系統UOS 預取代Windows

603 回覆
846 Like 33 Dislike
Firefox 同chrome 呢啲本來就可以喺Linux 用
乜撚嘢適配啊。。。 加個名落去就當做咗嘢?
Powered by Linux
支國產linux,十幾年前咪有個紅旗linux囉
半年攪ui轉簡體字,close source code免穿幫
backdoor
Red hat linux聽得多,red flag linux真係第一次聽
自主研發
marcohard
幾時超英趕美
咁叻唔好用人地語言開發系統,用全殘體字嘛
咪又係用intel 同 amd
食左甘多年Microsoft , 轉吾返。ie用Firefox,chrome吾兼甪,走曬位。ms access同其他野吾夾,剩係尼兩樣都有排攪
遲下迫哂所有OEM預載UOS同令到部機裝唔到其他OS就搞笑
中国:Linux自古以來是中国不可分割的一部分
有咁多軟件兼容先算啦
用乜柒U*₩&#&"S啊 梗係

裝Linux
到時大陸d pc gamer 睇下用咩os 打機
都有道理 因為中國自己本身已經有生態作為替代品。 。。 Youku Taobao Weibo 之類
一般用戶需求唔大 上到網睇到片就OK
要普及並非冇可能 但係打機 辦公呢啲我就唔信取代到。。。 Adobe 同gaming 要做到compatible 太難啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞