中國新操作系統UOS 預取代Windows

603 回覆
846 Like 33 Dislike
會爆炸的
係就快啦
中國人要進入新時代
系統.出.印行(”lol”);
點解唔用中文做language 寫個os 出黎?
第一就係無中文既 language
第二就係做唔到 所有野都係抄 點自己識整
第三就係就算做到都唔會做啦 有得抄喎
diu 中國用中文起個programming language出黎再用仍寫app寫os就真係超
英趕美
如果(甲 == 正確){
     於(乙=零;乙<10;乙++){
           列印("你好,世界")          
     }
}

到時即刻返大陸讀computer science master用中文寫program真係諗起都興奮
系統.出.印行(”lol”);

輸入 組織.阿帕奇.超文件傳輸協定;
我真係想睇有幾勁
一個普通Linux版本
多數爛尾
點都好,我係持樂觀睇法嘅,真心非常看好UOS嘅前途

應該會係正式發行時發現嚴重bug,後面又發現一堆bug,然後俾人鬧爆攞國家錢唔做野,居然唔beta,難用等,然後兜翻翻去開發幾年繼續食資金

然後佢係「自研」,所以以後唔駛起牆,因為佢棟樓直接冇幫你起門窗,樓裡面提供一堆野俾你,守規矩用就得,但係要出大厦嘅話,一係自己開窿偷偷出,一係同保安講你要出去邊,寸步不離專車接送
99%人都會裝返現成windows算

識用linux不如正經用返主流distro
正常人覺得唔好用就叫人搞個windows,新機全部裝linux嘅話咪買外國機囉,益曬外國廠

不過小粉紅可能真係會去學,只要有政府配套開發配合佢哋日常需要。然後普及教學,佢哋最識哩個啦。真係全力禁嘅話就要訓練好多人

反正點都要資金,宣傳,教育,系統維護,開發,執法,佢哋要夾硬用窮自己我點都歡迎嘅重點亦唔係實際要用幾多而係下面班人想貪幾多
我估跟deepin改?
行wine咪得
不過前提粒U行到game先講
run 唔run 到exe
我只係笑佢地,佢地核心部份都只能用外國的,外包佢地自豬研發的GUI。我半隻IT狗,現在做的行業都被中國大型IT公司用佢地所謂的自主研發入侵。 現實在我的行業情況係中國用美帝的linux server配php配mysql,但一定要配一台MS SERVER 。。我接觸server及網存十幾年都未見過中國人去突破美帝此類全球科技。

而在workstation,我眼見。。ibm ms ...一堆dos ,os/2, win, linux, apple os甚至現在的手機an及ios純用家角度,用到好用對自己有so,理得你火星人自豬研發

我笑我可憐中國人到今天仍然要被小學生(一個非以科技角度去解決問題,而用政治行政去發展佢地心中的科技)花大錢去做一些表面野,完全沒有去解決基礎核心問題。
要由小學生做起 反正老共班小學生會指示班中學生去做,班中學生會指揮班大學生去做,班大學生會點班博士及教授去做,都做唔店比錢偷偷去做
d錢係會繼續來
習慣就看唔到。在小學生手中有幾多個project無問題
回車鍵
當年novell被ms 打到走頭要轉linux,就知linux好野來
今次嘅自主研發係抄邊個

u=uncle
寫。。吊去買啦。應該幾千萬都搞店。然後再向777申請研發獎金 再改log..問維里要研發費

2004年,DR-DOS推出了8.0版,功能上僅做了很小修改,支援FAT32和大容量硬碟。2005年又曾一度推出DR-DOS 8.1版,但由於著作權糾紛,隨後DR-DOS 8.x從市場上撤回。目前其公司開始重新銷售DR-DOS 7.03版本。
記唔記行綠覇事件?
算鳩數啦, uos
有,舉報及請香港班真暴徙去配合城管大媽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞