中國新操作系統UOS 預取代Windows

603 回覆
846 Like 33 Dislike
咩叫專利
中國邊有呢啲嘢
WPS license上面有無問題

其實google doc真係replace到90% MS office功能, 佢既Community editing功能係做group project超前過其他offline office好多
之前唔係已經出左 ubuntu kylin ?
再唔係 紅旗 再黎過
再唔係 ylmf linux (好似改左名叫 start os)
再絕 D 用 reactos
好多人係唔知 linux 有 GUI
唔知 linux 有 office tools
唔知其他 office tools 同 msoffice 基本操作係一樣
productivity 一係 mac 一係 windows
呢個已經係一種意識形態洗腦
之前大大聲話自主研發 COS 轉頭篤爆係 android 加 launcher
晚有香港人道災難哀悼會無人講?!!!!(已有不反)
https://lih.kg/1786309

今晩要人啊
排除中共陰謀,佢都係唔想依賴外力,都係一種追求民主自由既行動
不過佢得到呢種力量後唔比佢既人民擁有
linux 普及化唔係又某體系力量去做,而係人自己
自己有心想 linux 普及化就自己先行第一步
自己用再1推介比其他人知
本身 free open source 就要 empower the people ,但人就係鍾意安穩,與其 empower 自己,不如等人救
你呢句都證明緊你份人有問題
你而家係咪要割先
詳細解釋下點叫好用
中共都話民主自由唔好
不嬲講過 libreoffice, google docs 根本做到晒一般辦公室要用既功能
最好搞得到
鎖撚哂班支那生番係入面就岩
因為背後係 ARM architecture
可以用VM行MacOS玩下
打到機?
用過 mac 就知 mac 根本唔存在好用過 windows
好心咪講埋晒 D 藍絲野
proton
onlyoffice
把口咁撚臭食咗屎嚟
公司用Microsoft office
就算用libre office save做docx 2003都係會走位
要好長時間轉
就好似andriod用十幾年時間去轉
藍絲:阻住我返工,民主 / 支持民主既人正仆街
?:阻住我打機,linux / 支持 linux 既人正仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞