中國新操作系統UOS 預取代Windows

603 回覆
846 Like 33 Dislike
仲有創意產業好多都係用Mac
用乜野英文 用中文打code啦廢物
全監控
鯤鵬絕對唔柒,係佢哋搞柒鯤鵬個名。
linux 個 app store 內置過千款遊戲可以免費 down 嚟玩
做乜仲用英文keyboard
支那AI咁那勁,個OS 應該會自我進化,一定會勁過MS 同LINUX既。
不過AI既自我進化,最後都係滅亡

又係屈外國跟佢套ecosystem

但有無IT 狗分析下
呢部棋係咪直接威脅到MICROSOFT, 想擺脫MS 的控制?
其實支那的奸招、抄招盡出的話,最快幾時可以出到呢個UOS?

照計老美呢鋪訓身都曬佢冷 保住MS...
唔係國產
係中国產
分返開
講白左咪姐係Linux底再抄Windows Code
而且有系統又點?
廠機出廠個個預裝Windows
唔好同我講啲咩砌機set up Bios可以裝垃圾
自己都砌得部機出黎梗係有番咁上下需求
正常智商都唔會裝垃圾啦
到時公司要同支做生意,收發email都要強制用依套野
終於有個正常人分析,10億幾人市場加地緣性
輕鬆影響半個地球搞得成逼外資用依套鳩屎都仲得
當年日本自己都有 OS DOSV TRON
不過中國做嘅邊個敢用?有問題邊個 fix?
唔好意思
恥笑左一下
香港係人血饅頭
大陸係愛國主義
邊個好賺d
根本就喺抄人 linux 跟住改成自己的東西

中國人無恥
mac 要跟mac 機
x86 同 arm都係鬼佬架構
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞