尋晚同的士撞咗車

308 回覆
14 Like 146 Dislike
俾錢買教訓算
你係P仔 輸左重考仲金
佢最多扣幾分

同埋如果有留意下d交通官司就知
法官通常會話兩邊都有錯
邊個賠多d 邊個賠少d
但兩邊一齊扣
錢銀事少 扣分事大
你自己衡量下

同埋你偷位偷到咁撚衰
單程線可以都可以俾到成個車位架的士過
即係係的士個cam係見到你架車明顯扭右
再突然扭左
我都會覺得你係想停泊
都係咁睇
上到庭 你揸法都唔係完全正確
就算佢責任多過你
但你都要停P
除非你覺得你一D錯都冇
告士打道 果個位係咪二收一 定無油?二收一穩贏啦 單線行車邊有得輸
你睇撚左片未 樓主一直係左線 右線有死車 過左死車已經係收左一條線 仲睇乜撚野情況 有片根本無可能會輸 個的士佬恰9佢p牌唔敢搞咋嘛
如果迴旋處有4個出口 外圈唔係無敵架 唔好教壞人
你真係on撚9 我引用之前啲回覆 全部都係講緊樓主單野
你唔係撚講呢單野又搭乜撚野嘴 睇撚清楚自己覆乜先答人啦
以前學車果時
師傅話呢D路不明文規定當兩線行
大家好做咁囉
係啦係啦,你癲起上黎撞死埋人tim😂😅😅
痴線咁都想唔收錢就咁算
係我既話開大多佢一千,唔係就報警
講扣分既的士狗肯定驚過你
講真,邊條法例話唔準貼住一邊行?你話的士覺得樓主想停,但即使係咁,正確做法唔係應該等樓主停左先爬頭咩?樓主仲要打左燈,正常都會睇定d先,點會篤油?

手車西唔代表疏忽。的士佬係唔確定係咪安全既情況下,如果咁樣單線爬頭都錯唔曬,屌我唔揸車了
法庭就係咁
有時都會滲入咗少少個官嘅主觀感覺
就好似個對上d reply 咁
有人話岩 有人話錯
你唔會知個官係邊類人

如果佢唔係P牌
會建議上庭打盡佢
但依家係P
就要考慮埋輸咗重新考過嘅風險
呢d就係樓主自己諗
佢可能好有揸車需要
呢個得佢知
唔好害人啦,搭車吧啦
佢適合去做賽車手
轉左先靠右 out in out 過彎
唔一定,佢扭右偷位,我諗P牌仔既偷位應該偷唔少,隨時後面個個係睇到佢危險駕駛擺黎擺去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞