尋晚同的士撞咗車

308 回覆
14 Like 146 Dislike
同你講就真係曬氣 法例上無錯就可以亂鳩咁嚟咩

依家教緊樓主點撚樣避免下次同類型事件呀

你估個個好似你咁我正線我大哂咩?

就算自己正線明知有車撞埋黎唔落Break ?

屌你老母,偷撚完位入停車場前係咪都應該睇下鏡先扭呀?依家行人路邊嘅馬路 無單車無26無路人?

香港就係揸車有你呢種路權撚真係年中害唔少人

Btw 樓主 唔該你真係每次轉彎前望清楚塊鏡喎,下次係26或單車你就無咁好彩喇,條路唔係得大車行架
癲起上來唔知做咩,笑死,你可以點?
你應該咁諗 : 前面個p牌仔癲起上黎咩都做得出

而唔係問返個p牌仔你可以點癲
你咪撞埋黎,你個牌就無硬
如果計常理 舊式迴旋處啲外圈撚破產都唔夠死
就係香港法庭盲目跟線判
所以跟地下劃線先係最保障自己
畫乜撚野?
點撚樣單線行兩部車?
認真答,你贏面大d, 因為轉左單程,佢擺明左面硬過你,任何情況,左面爬頭點都講唔通
認真回覆, 已仔細了解上文提供細節, 我覺得50/50, 但你係P, 博唔過, 和解算數, 以下理據比你參考下, 有錯請指證

1) 佢撞得你左車門, 證明你偷位偷到足夠架的士過你, 如果唔係佢只會撞你屎忽
偷位偷到咁多, 你有問題
2) 的士可以話不小心, 但係如果你偷位偷到比佢過到, 咁你同切線有咩分別?
3) 無論你係咩線都好, 你左轉要望鏡, 話知你係行人路, 冇望先會比佢撞到車門

的士狗有名你叫, 下次遇到小心啲
睇左片, 以上可以無視

樓主你贏撚緊
贏佢係贏撚硬
不過
揸得柒都係事實
佢個位真係闊到小巴都塞得入
偷乜春位
樓主根本係想撚dc9,大家不要太認真
你肯定我個牌會冇硬? 網上講係既係既
根本要打 就贏撚緊
各位巴打,其實我真係冇呃錢嘅意思,希望大家唔好誤會,我一直都係想和解
我揾咗對家想佢賠返二千俾我噴返部車啲油同整返凹咗個度
跟住佢話自己俾咗三舊整返架車唔想再同我嘈,佢點都唔會賠錢,我已經同佢講事發地點係單線同埋我有車cam,但佢死都講個度係雙線,咁我話你唔肯嘅唯有麻煩大家上一上交通部
我叫佢攞埋佢段cam上去,但佢好似唔係好怕咁,仲大我話自己揸咗廿幾年車,佢點會唔知乜嘢點點點
咁其實我係咪應該唔同佢再糾纏落去,就如巴打講我揸得柒,當俾錢買教訓就算?
有機會不小心加監囉
On9,單線呀嘛你話!咁究竟單定雙者,你好似俾人拋兩下就hand 晒機咁
街景圖有未者,大家睇過
你好巴好,街景圖係#78,片係#86
你咁驚不如寫信問下運輸處。佢答就一定唔會錯。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞