尋晚同的士撞咗車

308 回覆
14 Like 146 Dislike
是咁的,我p牌尋晚同架的士撞咗,想請教一下各位巴打意見,如果係我問題,一定會認錯

圖入面我係藍線,的士係紅線,我一直前車佢後車,如果我冇理解錯,虛線過後應該係變咗做單程線?
因為我準備入停車場,所以打定左燈入去,同埋向過咗虛線就向右偷少少位準備轉入去,點知一轉嘅時候就見到架的士喺我左邊衝埋嚟就撞咗
當時因為要入停車場所以已經收哂油,所以只係輕輕撞咗下(橙色交叉事發地點)
的士佬一開口就話我唔啱,話見我右咗啲以為我要右邊停車,想請教各位巴打究竟係邊個問題?sorry for 1999
我諗你都係賠錢和解

唔係要考過牌
的士單線後撞,輸哂
你打埋左燈轉左,
佢以為你轉右係佢問題
佢一定話你錯,唔好俾佢大到
賠錢重考啦
樓豬唔好揸車害人喇

架的士一直係你後面?

你偷位有冇過線?
Sor 睇漏左第一個問題

撞個位係單線?
交返個牌出黎啦
你好巴打,架的士一直喺我後面,我過咗虛線之後變單線就踩住中間,所以應該冇咗過線呢個問題,有錯請指教
你錯
如果一早想轉左入car park
係要靠左線再打燈
你依家係硬cut喎
隊到你咩位?

車尾就的士錯撚晒

左車身就.........大家都有d責任
你張圖又劃得衰既
個個睇圖以為你爬頭左轉
如果你一直係前車你贏啦
搵間兇狠啲公證行同佢份仆街的士保險對打啦

仲有撞車有事記得睇醫生 拎定假紙
係呀巴打,撞個位冇哂虛線變咗單線
btw你渣咩車入車場要偷位,定係你渣得好貼路邊
暫時睇落應該你勝算大少少 都係唔敢肯定
的士佬都戇撚鳩
邊有可能以為你右邊停車

Btw 入停車場個位好「擇」咩?要偷位先入到?
望吓地下,呢啲二合一應該有箭咀話你知左入右定右入左
撞咩位先 撞patpat? 撞車身? 撞車頭?
如果你偷位偷到好出 佢夠哂位上嘅 咁就你錯多
如果你只係偷左dd佢zip到好埋爬頭 就仲有得傾
唔好意思巴打,係我畫得衰
我唔係爬頭同埋我一直係前車
最後左邊前車門花咗少少
Agger

同埋撞到邊個位?

有冇報驚先
根據你講嘅證供,我覺得你贏面大好多

有冇片可以證明先?
屌那星學車師傅無教你擰頭?打完燈收油睇到無車先轉入去啊
重點係佢一直係你後面,同埋撞嗰個位已經係單線
不如拎google街景描述下
有報警,阿sir建議我地自己和解
我係左前車門撞到的士右車頭側
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞