[26]電單車交流區(43)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
帶牙膠保平安
代步為主-> 羊
玩樂為主,出車為副->街車
出車為主->啡令
出車+代步-> 1羊 1啡 1街

原來係咁
咁睇怕都偏向街車加箱
真係冇咁多屎忽坐咁多部車
同埋我隻腳都大 成46號
之前試坐過 tricity 都頂頂地腳
要外八少少 如果買咗長期揸應該都幾煩
有冇咩羊腳位係長d 想睇下
究竟新R3定忍4好??同埋好既話係好係邊到?
揸得羊都唔係主要快,係要坐得舒服,自動波唔會點攰同埋空間大啲放野都多啲
傻鳩揸爬雞撞跌46側鏡又遇事不顧走左去呀 影衰晒
VM 1死死死
代步唔駛個個都做強者既唔係個個都咁進取見車過車
綿羊就有呢D好處
舒適度:
-坐得舒服D,張椅又大又軟
-無熱風吹住
-成隻鞋可以放上地台,仲唔會有撻黑色波棍漬係鞋面
保養:
-無鏈用,除左機油,淨係萬幾公里一次傳動。
(條鏈真係好Q麻煩,又要洗又要上油又要ZIP)
-碌細D換胎又平D,12寸千零蚊一對
(胎真係佔成本好重,大車個D三千幾蚊用得8千又要換,計落都成4毫子一公里)
渣細羊行市區,係好有效率的一件事,但又會有人話成日谷到咁盡唔好
睇下台仔youtube
不過其實差唔遠
新手都分唔到d咩
老手又唔會揀佢地
老手點解唔會揀?呢啲車代步又得,出車又得。仲要啲spec都適合香港揸
利申 想學野,屌細力啲
呢兩部野講真睇下個人渴望有咩要求,一個有倒叉、一個就有滑離,其餘馬力扭力根本唔差得遠。講追求好力水就600已經贏你幾條街、公升級梗加唔好講;講料嘅話兩部野我覺得都差唔多

以香港個環境我覺得600-900呢個級別係最好揸最好發揮,想快少少過車唔洗俾啲屎忽鬼推又得、又唔洗好似揸公升級咁大壓力(我以正常行街通勤使用嘅情況下啊,唔評論果啲車手級競技揸法
R3好似型D,忍400無咁型
倒叉個D得個樣,隔一排都係要換,反而滑離應該後天改唔到(唔肯定)
1000 聽講太重,同埋根本用唔到咁多power,香港輕輕玩下山路唔係上斜300車輕幾好玩,要上斜就無力鳥。

Xmax 都上到150,唔慢嫁
不過綿羊啲消耗品要跟足啲,皮帶珠仔極力子呢啲唔似棍波咁外露睇得到,夠期要記得去換,好多人眼睇唔到就唔理
3部都泊車場?
租個46位泊46+3部26
得架咩?
整部pickup truck
屌你成班億萬富豪
有無巴絲有二手givi油缸袋想放

碌碌吓電話見到呢個
想問下依家lalamove/uber delivery/ gogo delivery好唔好做
純粹想星期六日玩下練下路
lalamove 試過俾客玩、去到pickup點無客出現。
Uber delivery未做過
gogovan 公司毒害港人、van仔運殺人犯,價又低,正一吸血鬼嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞