[26]電單車交流區(43)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
S21 3000有找啦
同埋其實真係經驗問題
派咗個位手足唔係想笑鳩你
記住任何時候都係頭3尾7
因為lock尾未必會炒,但lock頭炒撚硬
rc390好撚型
我唔係好感覺到條胎狀態得唔得
即係例如差幾磅氣咁,我係完全feel唔到。
出車個時人地話會feel到條胎冼左一冼,所以話條胎一般,我完全feel唔到呢D
同埋我對條胎係零信心,好驚過彎行過渠蓋濕地之類
我唔係好感覺到條胎狀態得唔得

即係例如差幾磅氣咁,我係完全feel唔到。

出車個時人地話會feel到條胎冼左一冼,所以話條胎一般,我完全feel唔到呢D

同埋我對條胎係零信心,好驚過彎行過渠蓋濕地之類。

我仲用緊原裝胎,好似係DIABLO™ ROSSO CORSA 2,用完諗住換S22 或者CORSA 3
搵人坐一次你車尾 轉幾個灣 佢就會感覺到 冼唔冼 ,之前我390原廠胎轉灣 我女朋友成日屌9好撚冼,換左090 真係feel到咩叫咬地 同後座都話係咬得好實
咩叫龜爬灰姑娘,不過我淨係知佢學牌扮正式牌跟住x ball入城隧上屯公,仲有都唔知嗰啲夜遊車河係唔係過曬學車時間
我成日覺得原裝嘅軚普遍都係拎黎run車用,頭一二千仲係磨合期都唔適宜家嗰架車咁盡啦,尤其好多新手都有個問題就係揸揸下一排之後就覺得自己揸得掂,下下將架車推到好盡,但佢哋又冇點諗過條原裝輪呔係唔係承受到咁激烈嘅駕駛呢

利申個人怕死,試過係山路俾啲阿伯揸架125野狼放星
記得佢616,85有免費改堂,佢話有人考試,唔可以話停就停
唔怪得啦,我係高雄成日見到啲車無敵左轉,咩燈號都左轉得,上次同fd自駕勁驚
反而去到台北又冇無敵左轉呢回事
我反而估唔到係有人會偷車
我又唔係咁諗 落得地既胎 又唔係真係差到淨係runin,換完胎 覺得訓得低左 好多時係你用原廠果陣對胎冇信心 就自然limit 左自己個能力 換完之個心情好左 緊張感之自然消失 就覺得快左
ps淨係限新車落地果d 放左係到 3-4年冇用果d唔計
巴打心水清
Wd40係用黎除鏽
佢咬唔住條鏈跑兩跑就會甩哂
都要睇下原裝係配邊條胎
樓上巴打原裝rosso corsa已經好夠
390原裝配象牌?
好似唔係,有人指出新車標準配備嘅車胎同獨立販賣嘅車胎就算係同一款都有分別,因為要過驗車定唔知乜,原廠耐用係高啲,即係無咁咬地
呢個講法近一兩年多左人講
例如原廠車配一對s22
同你出去換一對s22係唔同

未試過唔知真假
不過感覺似搵藉口叫人換胎多啲
巴打你所講既,應該係呢段片
https://www.facebook.com/motoonehk/videos/1578031922293041/

我對呢段內容有啲保留
1)講果個似係三禾搵既人
原裝車都配條s21, 22,無左班新車換胎客

2)個人認為一間胎廠要再開生產線整過另一批胎,再分貨俾新車既可能性唔大

3)呢個講法暫時好似香港先有,其他外國搵唔到咁講既資料

所以暫時聽住先就算
而且自己買新車機會唔多
個人感覺,咁唔算黃吧。
只係正常因應情況俾你改,當然最後話事權在他手。
不過佢堂真心貴左的,值唔值就見仁見智。
頭盔我買左chief helmets,你睇下鐘唔鐘意
冇收到風佢炒添
但佢手車不嬲唔快,曬車咋wo?

佢最爆D料我反而想知
以前既身家係咪呃返黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞