[26]電單車交流區(43)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
個樣係抄lambertta定授權生產
我覺得呢架輸左冇平地台,同埋台灣冇行貨
fighter放嘢極多,平地台。性能動力輸出偏向中高速
雙騎100輕鬆 ,100以上先慢上
缺點,相對其他150羊食油dd,運動性較差(定位係日常用途,避震係後置雙避震,不是中置。
但中高速真係快
當然fighter仲有好多小缺點,風冷引擎等
詳情可以問yaball,佢加mary就係fighter
依家有諗緊係台灣如果入手一架羊仔買唔買fighter好,不過佢個價又唔係特別平、加上好似三陽已經放棄左佢咁際;pgo tigra150行水冷就幾吸引,行得耐啲台仔話水冷穩過風冷計,但佢維修點唔算好多,同埋妥善率有機會撞手神;光陽架racings就真係死在油缸太細

force s妹呢啲我家母話上後座好難上(佢好淆底一高少少嘅話),加上多幾cc就要俾多800台幣稅金,感覺好唔抵;drg 真係死seat位放野
香港揸電單車既Bluetuber 得一個啫
bluetuber
載埋媽媽咁溫馨
話說,開始覺得架車慢係咩玩法
台灣點解唔gogoro?除左台中台南鄉親吸廢氣呢個原因
狗狗肉,以我嘅駕駛習慣呢架野一定成日搵換電站多, 我又鍾意去埋啲鄉郊地方睇風景, 同埋試過揸狗狗肉真係覺得好唔掂,我覺得架車好恐怖好唔穩定
但你地買狗肉唔係有補貼架咩?買兩架囉
唔鍾意電車 架車咁垃圾要我長途咁渣真係死得人多,我呢啲真係隨時鍾意就揸一二百公里去第二啲地方, 我唔想出到啲鄉下地方仲要煩點樣去搵換電站
你有無見過香港條街有勁多pgo tigra死車
新款架200我都想換,但驚易壞
揸得未夠快/真係揸得慢
應該係後者

仆街垃圾alpha,明明我有位攝一野頂埋黎搞到我要急停
題外話,
唔知幾時開始各大品牌都唔再出代步定位嘅綿羊仔
大家嘅定位都係以運動性能為主
drg就係最好嘅例子
結果市場上極少真係通勤多嘅綿羊仔
我心諗。載貨容量少,點叫綿羊仔
係時候換車啦
呀呀呀呀呀

1260s好靚
因為你揸得慢
換1199
儲下錢啦
搞掂手頭生意先再諗點獎勵自己
我香港果陣真係唔多見有pgo嘅車,可能我住屯門、係屯公見得都至少3-400級嘅車, 唔好講笑我見大鷹仲多過force

200千祈唔好買住, 勁多台仔話呢架嘢揸咗冇耐就要大整,好多車王,同埋個置物位佢真係好唔掂,150都放到full face 但係佢作為一架休旅型嘅電單車居然係放唔到;講返架150高雄都幾多人揸,可能架車有返一段時間廠方已經執左唔少問題走, 不過我間唔使都聽到啲人有買到車王
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞