[26]電單車交流區(43)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
哇咁誇張
真係好廢下喎
三陽啲新手車依家全部都好有誠意,fnx、drg、到依家呢部tl 雙缸羊都喚然一新, 最記得有樣好好笑就係有個台仔話呢架野如果售價低過35萬台幣, 就係總統府前表演肛門榨甘蔗,之後架野一出售價26-27萬
你找佢一次過代辦都得
三陽啲車一向都唔算太差,依家啲新車甚至改變到好正,但唔包大陸製果啲, 大陸嗰啲根本就係借三陽個名再抄東抄西自製壓價出市場, 啲台仔仲見到啲大陸車咁平又好似好多配備就成日鬧台灣製垃圾, 但佢哋從來都唔知大陸製嗰啲車妥善率係幾咁大問題
呢兩件事 其實可以自己做
我都見到
有大鷹唔買慳埋嗰幾千蚊揀架強國製抄考車,講真兩架嘅設計外觀我都覺得樣衰同完全追唔上時代㗎啦,大鷹依家就個車頭就ok嘅但個尾好似同十幾年前冇分別、架大陸野拎左jet個名但同jet系列嘅車設計完全無關

但起碼大鷹點都係台灣製先,我真係信台仔造26多過蝗國啦
即係呢部掛sym 名但係中國整?
, 佢一講made in china講真搵鬼買咩

講真我覺得喺東南亞製造嘅車都信賴得過強國製,畀得中國製造嘅車一係就偷工減料一係就奇奇怪怪,好似啲私家車咁外國牌子入到去大陸廠造賣俾強國人,啲質素都係差好多

係,所以每個巴打話想買呢部野我都會問點解唔補多少少買大鷹好過
下 掛咩名
唔通honda yamaha又一定日本造?
sym 本身台仔造點都唔會高成本去到邊嫁啦,仲要係大陸造你信唔信佢會俾到架好車你呀?講真好似cb190r 我自己都信佢唔過, 大陸做車嘅工藝大把新聞喇,佢啲車有幾可外銷到全世界各地,根本就唔拎得出黎同人對撼

講真啦東南亞製造嗰啲車真係鋼水仲靚過佢哋, 以前警曱都試過用大陸春風做鐵馬,試一陣即刻退哂貨啦
NEW FIGHTER萬歲
fighter 6代出左咁耐都唔肯改款呀,每一年台仔都問幾時先有7代,睇返近期啲新車,我諗三陽已經放棄呢架野
香港唔番講咩都冇用,唔想買FORCE
我好耐之前睇過,搵唔返條link, 但樓上有ching post咗條片,同片中所講嘅嘢大致一樣
識玩一定玩勁戰,為所欲為

150台羊依家香港都好似冇咩選擇,drg唔知係咪下年先入、光陽好似唔再賣細車,racings150唔洗診、pgo tigra180好似都冇再入,變左入200(不過好多台仔話呢架野依家好多車王)
Fighter七代我睇淡唔會出啦⋯⋯
需然台灣本地市場係有fighter125 同fighter150
但係你望下以家所有press都捧DRG158
仲邊會有人理Fighter呢?定位又差唔多
買Force有得"朗"起對腳
drg...如果佢個seat位大啲裝得多啲野、同埋變做150cc就好(台灣150以下唔洗俾牌照稅,多8cc要俾多800台幣好唔抵呀
買左架忍4 有冇kawa車group推介
嗰日係93影
150羊買pcx唔好咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞