[26]電單車交流區(43)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
好難掛,大大個路牌一邊去淺水灣赤柱、一邊就香港仔薄扶林,入海馬公路唔係大路黎
我以前試過一次做睇地圖,結果灣仔來回4次都入唔到海馬公園
想考車搵邊間學最好最抵
同埋第一嫁買咩車抵玩
利申窮撚
環香港島應該紅隧出入嘛,之後就行柴灣方向嘅東廊、由入石澳果邊開始遊,撚完石澳去到歌連臣角嗰個迴旋處就轉入赤柱方向,如此類推

反而依家開左中環繞道之後干諾道中好似改左道我就唔係好知點去返告士打道,我仲係香港揸緊46 新牌練車嗰陣條繞道都未通車
去到香港仔你要搵下路牌, 同埋用google map嗰陣留意多啲出口編號(咩5a出口果啲)、仲有可以睇定幾多米第幾個路口就要出,我行錯通常一係睇唔切睇錯、一係佢呃鳩我明明cut唔到入線/轉唔到入去但就欺騙我
點解MT03,09都改頭燈,點解07唔改
03個頭燈....
\o/
最好就駕院 最抵唔知
買車你咩條件都冇我點幫你
2020出左喇咩?
sor9...以為講緊歐盟5個部改版
上落斜彎多路窄,新手去真係要小心揸
都係,但如果講斜路同窄,我覺得中半山果啲恐怖多啲
就係嗰度,揸慣九龍新界的話,會覺得中半山啲路好窄好窄
仲有好多進步空間
我諗係你慢唔係07慢
好彩26面對呢啲窄路都唔洗點驚,不過行中半山果啲斜路真係要好好注意停車同起步

講起中半山果啲又窄又斜嘅路,我估唔到原來台灣都有呢類路,之前係淡水果時個google帶左我上山,啲路同中半山有得揮,仲要勁多巴士係到行, 見到佢哋轉彎都要夾硬偷位偷到個車身要攞行人路( 個轆就掂緊馬路嘅)
佢趁呢一年掛住個口水肩好好咁熟習架車,過左p之後佢應該發現新境界
有冇ching渣/渣過 hornet 250?
想平玩四缸機,代步,岩新手嗎?
買超四好過佢,hornet太舊啦
玩老爺車必然有好多維修問題要跟。
唔建議新手

利申,第2部車先玩MC22
中半山啲路無辦法用盡, 凹凹凸凸,邊位好冼,對面線嘅大車又會食一部份你嘅線
superfour新車成8萬蚊
2手價又企得咁高
貴買貴賣,玩一兩年放返出去都唔洗蝕
thx
中半山啲斜路真係好斜
冇跡象,話嚟就嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞