[26]電單車交流區(43)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
應該話,台灣有出代步型嘅車,但係都係好細架同真係用料將價就貨, 台灣好多國民代步車根本就香港入完都冇人買(駕照制度同道路上好有影響),澳門就反而有, 好似光陽㗎gp125,講真香港入咗邊個會買呀

用料上比較好通常都俾哂架運動型嘅車款, 因為啲顧客會捨得畀多少少錢去買呢啲車,如果配備太好放落啲真係代步國民車,喺台灣市場完全唔會賣得起

唔好講呀老一輩啲台灣人連force smax 都當左唔係代步車
成架車太輕?
一來,二來佢條軚同避震真係, 仲有啲台灣人話呢架車一維修就好大鑊,等料等到耐又貴
原來香港有電電單車

喺陳恩能Facebook見到

有呀,考牌官架zero,狗都好似有
我覺得因為價錢太貴,講緊成十個起跳,加埋香港叉電配套太差,所以先唔普及。
無聲既電單車真好玩咩?
扭力哈利新個部J死人
香港道路對車既性能要求好高,起步加速又要快,過彎又唔可以太差
睇下日本車原裝胎完全係香港行唔到,個個都話要換,炒左個D就話因為無換。
藍牌/綠牌最少都要keep到80,如果唔係又會比人推,巴士又爬你頭成成成。
人地台灣市內根本好少機會行到80,聽講會比罰單
揸大cc車果啲咪係市區限50,冇相機就然後揸8-90
台灣好少影相嘅
想問下有冇高佬180up 揸r3,忍300,mt03 z300呢啲
坐姿會唔會好怪?
扭力太大會難控危險, 唔同私家車
高雄市區例外,佢啲機分分中多過香港,大路嘅話幾個路口一部

你睇教士用m仔環島入到高雄點講
https://youtu.be/-EUytyoXWkg
tesla咪勁多人炒
扭力大先好揸,反正要高轉出力嘅車仲難揸
你都係想人答:你越來越快啫
扭力大先好揸,反而要高轉出力嘅車仲難揸
會有少少。。
個fd之前係咁,生得高大架車好似唔岩比例咁。
本身aim mt03就買07
aim 07就買09
aim 09就買10
呢個概念永遠無錯
加少少系列適用於mt車系
返完foodpanda 可以睇魚波新片了
就好似踩單車叫單車鋪收錢幫你打氣同噴wd40咁
佢係黃咩? 見佢同龍心拍條片唔似喎
點睇泰仔部legend 250 twin
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞