[26]電單車交流區(43)

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
學牌買車真係好撚冇癮
簡直全台灣嘅之恥,雖然其他地方都唔係好得幾多,但我暫時嚟講真係未搵到一個恐怖得過高雄
佢啲根本多到揸唔哂,我覺得佢依家係儲車買車搞到走火入魔,純屬為咗滿足儲車癮運
直頭唔出牌,所以我諗唔算貴
我睇佢d相都係掛T牌
但都有錢架喇
不過唔知佢d錢係咪正途搵返黎啫
我當有啲人真係一開始原意買黎學車, 但學學下大部分好多都會受唔住誘惑,開始就想周圍去周圍遊車行探索新路,之後又見到啲學牌group出車又心思思跟埋去,搞下搞下最後犯哂啲學牌例

至於嗰啲學神車手出賣曬啲r3忍400,我都費時講
如果車多幾架嘅話,咁真係可以隨時鍾意揸邊間就揸邊架嘅,但多到好似佢咁,好似已經失去哂意義
我又冇乜睇法,個人自由,風險自負
佢地唔柒邊有得笑
不過唔好炒到我就得
如果唔影響到人真係冇乜嘢嘅,後果自負

但實際上就係好多人出咗事之後就會,y ball 都話自己經常收到呢啲嘅求助信息
單搖臂好好J啊
有隻中國貨Moplus平啲,幾百蚊搞掂。
去鴨記買Sim 半年換一張最抵。
好似都好誇張,巴打用緊咩胎,blacklist佢

我咁耐未試過因為唔夠氣會冼,但過彎真係有少少唔同既,行街好難發覺到。

試冼既情況只有
1. 垃圾車水/海鮮車水
2. 乾地中間有水,山水渠塞左定乜
3. 地下有沙DKLM

利申:冼低過之後心理陰影面積難以估計,渣得好少心。

拎去J
垃圾車哨水真係
一聞到陣垃圾味就開定alert mode
唔夠氣會冼架
我冼完先知原來中左釘
一講就知邊個
但係上網睇過話胎廠供應俾車廠同直接賣出街嘅(同型號計),輛胎嘅成份都有唔同,因為車廠要過歐盟嘅環保條例,對輛胎嘅耐用度相對較高,賣街嘅就可以針對返輛胎嘅性能,所以跟車嘅輪胎係無咁咬地
係咪藍色utuber 呢
咁可能要用分產地來分是比廠出車用還是賣街。
[ff] 動物細佬其實係大埔道軒
連登有冇車gp可以加我入
大埔嗰個連個女都好似十幾歲喎, 好似有一集佢買珍珠奶茶送上去大山畀佢個女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞