英國可能會宣布廢除中英聯合聲明

665 回覆
1910 Like 92 Dislike
國旗
撐英領手足
香港人失慣憶,英國唔係。啲內政部殖民地部,一定有當年司徒華為首「民主回歸」中華人民共和國紀錄檔案,記晒當年無香港人走上街,要求英國唔好還香港。無人叫攪公投,個個只搵錢。

既然係咁,仲點會幫你哋香港人。
司徒匪華
可惜沒如果
記住,英國可以話支那嚴重違反中英聯合聲明(JD),咁會落入共狗圈套,你估共狗到時唔會做嘢?

但英國本土唔可以單方面宣布廢除;JD已經係註冊咗嘅國際文件,唔可以就咁話廢就廢除

你地有冇睇過當時嘅解密文件?當時工黨政府係有做過嘢,但好多嘢佢地嘗試過,例如話繼續租借香港咁,都係中方反對之下,令到佢地做唔到嘢

記唔記得支那講過,話「中英聯合聲明係歷史文件,不再具任何意義」?但有冇留意,支國係冇講過「廢除」?擺明玩緊語言偽術;

記唔記得肥彭講過,話同支那有親合約條款嘅,支那就會認為人地先需要履行合約條款,自己(支那)係唔需要遵守合約果一方?

邊一方宣布廢除JD先,邊一邊就係戇鳩
英國政府宣布中共制定港區國安法已違反聯合聲明
https://lih.kg/2076142
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞