英國可能會宣布廢除中英聯合聲明

665 回覆
1910 Like 92 Dislike
1. 【CUKC是甚麼】英國人權組織Hong Kong Watch在其社交網站Facebook專頁表示,BNO平權之路有新進展,皆因有報告指1982年或之前出生並曾擁有英國及殖民地公民(CUKC)身份的BNO持有人或可重獲居英權。咩係CUKC?點先符合擁有CUKC嘅資格?同BNO分別又喺邊?經濟一週話你知!
https://www.edigest.hk/article/129027/熱話/cukc-bno平權-居英權-bno續期/2/

2. 包括肥彭在內幾十個英國政客要求平權
而冇人同時要求廢約

你估肥彭唔撚識例?
問題係依家 依家係咪廢國?
你講咁多以前
親英都唔可以脫離現實
1945年既英國中國
同今日既實力差距變咗幾撚多
可以比?
如何有機會幫到成件事嘅嘢都要試下
每次出英國戰線都帶風向想吹淡,
根本英國係主線呀!
聯合聲明 令199 7 年中国可以在港行使主權

無咗呢條國際條約 = 中国非法佔港
失去關係法 = 支爆

三條條約仍然生效 ,香港即時成為英屬領土
建制B隊不了
呢半年嘅抗爭 ,我記得有好多曾經不斷俾人話係冇撚用嘅嘢, 最後發現咗係有用
每次出英國戰線都帶風向想吹淡,
根本英國係主線呀!
邊個話冇左關係法就會支爆
冇國際制裁 你覺得爆到?
好凍 保重 致敬

因為有聯合聲明 所以bno地位不能改
英國係英聯邦之首 nato成員

英國連俄佬邊境都打
香港人憑乜撚嘢睇英國唔起
一係就武裝革命 自己打
一係就叫英國幫拖
一係就等死
禁港元人仔換美金
睇過未架
未試過咪撚BAM 啦屌
1208 維園見

反共

槍仇必報

612 721 811 831 929 101 112 113 1111 1112 1117 1118 新屋嶺 還眼 還命 被自殺 實彈 周同學 雞姦 強姦 輪姦 因姦成孕 圍攻大學
熱狗不了

廢極都係英聯邦之首 53 個國家效忠英女皇
宜家日日打俄仔 有幾廢?
香港人一係就武裝革命 一係就要英國問責
佢講緊宜家呢個situation
你好冇邏輯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞