英國可能會宣布廢除中英聯合聲明

665 回覆
1910 Like 92 Dislike
咁英國真係出賣咗香港人好多次吖嘛

淨係廢噏咗廿二年一國兩制運作良好已經抵畀香港人睇佢唔起啦

利:我都希望祖國可以幫到香港人,咩方法都試下啦
豬豬你好醒
不嬲都係實際佔領國惡晒,依家仲區泥緊呢啲無用既文件
最新英國下議院報告講香港:

We reiterate our view that the Sino- British Joint Declaration on Hong Kong is a legally binding international treaty registered at the United Nations. Its validity and implementation are of profound importance both to UK national interests and to the health of the rules-based international system.
We are therefore deeply concerned by the events in Hong Kong over the last six months, which have demonstrated that Hong Kong’s autonomy is at risk, especially in the area of the rule of law, which underpins its economy.

https://publications.parliament.uk/pa/cm201920/cmselect/cmfaff/109/109.pdf

https://lih.kg/1704418
出賣香港人嘅係大中華膠 去機場追住英國首相屌 去到邊都屌,去國際舞台 又話要一国兩制 要中国民主!!! 我屌!
我哋咁多年都無做過咩想人幫
當年仲好多大中華膠話要回歸中國
咁人權法有冇用?

人權法都係要承認中英聯合聲明嘅基礎
[港人改變世界巴入]英國下議院報告:我們再次強調 聯合聲明係法律上有效條約,其有效性及落實至關重要
https://lih.kg/1704418
Umm,其實最好係跟中英聯合聲明玩,
到時係一定救得半個香港
乜撚都無用不如唔好做啦
幾年前美國推人權法夠話永遠無可能過
最後咪又係得
支持手足
人地訓左係條街到咁多晚,而家仲咁撚凍。
你就剩係識係度屌
內文同標題有咩關係? 唔割但唔建議用過強而又冇根據既標題, 咁做只係預支緊將來事件真係發生時候既注意力。
你啱,唔同意咪自己做,又或者俾其他意見
無啦啦屌人真係好無謂
咁你係要英國宣佈對方毀約而唔係自己毀埋一份
咩都要試下

聲明附件寫到明Bno地位不得更改
要平權就要終止聲明先
推啊!!!
有聲明,外國先有理由干預
冇聲明,就出師冇名

你考古話非法又如何
有人會出軍隊咩

中共話聲明係歷史文件
所有幫香港既國家都話聲明有效,中國要遵守

屌你老母你依家鼓吹做敵人想做既事?
冇錯 英國戰線不能放棄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞