[JPOP結他女]大原櫻子討論 (No.10)

795 回覆
10 Like 2 Dislike
一直覺得佢最適合淡妝
我以前睇完個V大碟嘅微電影,真係空虛咗好耐,你講得無錯真係好sad
想問下大碟嘅微電影係唔係youtube 2 分49嗰段?我見佢咁短係唔係有長版?

另外你地之前推嗰首無法忘記你嘅歌詞其實都好催淚,不過諗起小丸子就會收返

https://b23.tv/Upoxck

V 呢隻碟其實都幾多好歌,君になりたい都好好聽,但係好似唔hit, 反而係daisuki 嗰啲fans 向嘅先岩日本人聽...

Btw, 一開頭分唔到呢3 首歌,啲歌詞好似:thank you, daisuki, 真夏之太陽
有長版半個鐘的,好似收在初A定初B其中一隻度
紅啲嘅歌多數係非慢歌,
但通常我都麻麻哋
例如你講嘅大好き、未完成ストーリー、係得泣きたいくらい比較好啲
同你一樣好鍾意 君になりたい
https://www.facebook.com/361190318035/posts/10157992705663036/?d=n
大原櫻子為日本競艇 BOAT RACE 2021 演唱的廣告曲〈STARTLINE〉,將在 2 月 10 日數位發行!發行當天除了將在 YouTube 首播〈STARTLINE〉MV 外,傍晚還將舉辦線上 LIVE,現場演唱新歌~
過年前夕的忙碌之中,就在小年夜小小喘口氣,讓大原櫻子為你唱歌打打氣吧🌸
.
▼〈STARTLINE〉MV
https://youtu.be/k0yL3MofN8E
2021.2.9 (二) 23:00 YouTube首播

▼大原櫻子「STARTLINE」數位發行紀念YouTube LIVE
連結|https://youtu.be/Ztj8Rz-kNWU
時間|2 月 10 日 (三) 18:00~18:30 直播預定
※直播時間可能比預定時間或早或晚,敬請留意。

#大原櫻子 #STARTLINE
成半個鐘之前有無神人翻譯過?

之前成日都以為賣碟係比Fans 支持下嘅行為,內容會同youtube 嗰啲一樣櫻子公司咁佛心成日整啲限定內容之前MFJ 又係,唔講都唔知有限定內容
有啲歌我第一次就咁聽CD 版我都麻麻地,係睇完佢啲live concert 好似君になりたい都係睇完16 武道館先鍾意,佢好多時live 嘅表現真係眼前一亮但係其實啲live concert 有無執個音?你地聽真live 嗰陣唱成點?
多謝提醒兩個都改早左一個鐘?定係轉左香港時間
佢應該用台灣時間,即係等於香港時間
套微電影係櫻子家姐寫劇本架,可惜無人打字幕
一般演唱會的碟都會有少少後期制作,不過櫻子本身唱得已很好不太需要執。係5周年嗰次有少少位係執過,例如ちっぽけ嘅尾段。
現場的音響應該比在家中聽更震撼。
利申:我未去過日本聽演唱會,老虎禁止🚫
之前我都睇過篇野話佢家姐係作家,幫作拍過mv, 原來係サイン唔係ひらり,唔識日文認錯左
原來我未睇! 一路以為5th cam on 係得cd 版, 原來有live 版, 啱啱聽左首ちっぽけ, 點解live 同Cd好似完全唔同,執到咁?定我誤會左,cam on 5th anniversary best 同 cam on from now on 係兩樣唔同嘅野?
推埋佢入坑啦
仲有個六本木5周年咁多5周年嘅,誤會晒
cam on 5th anniversary best 同 cam on from now on
一個係5周年精選碟,一個係精選演唱會
姐係兩個音源?
cam on 5th anniversary best係CD版加bluray一堆MV,cam on from now on係Bluray concert
謝解答,我誤會晒
可能性係接近零
係唔係你平時係咁係佢面前讚櫻子淡妝有幾靚女人妒忌心好重,應該話個肥妹唱歌又幾好聽喎
點樣聽得出執過?平時佢唔係都係咁樣爆個尾段咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞