[JPOP結他女]大原櫻子討論 (No.10)

795 回覆
10 Like 2 Dislike
😂真係有啲似,但聲就大原櫻子好聽好多
櫻子的確最重要係聽聲
睇完她愛上了我的謊,蘑菇真係好可愛唱明日依舊嗰到已經好好聽,到下一首,未唱之前都其實估到係邊首,到一齊演奏嗰幕聽到好心動突然覺得醫生同蘑菇先係一對

Btw, 之前一路無睇歌詞,以為小小的愛之歌係一首好sad 嘅歌,但睇完最後嗰幕就知點解之前第一下聽就鐘意
係咪估唔到係咁重要嘅歌
無獨立做過一隻單曲
套戲13年上,要去到15年嘅Happy 先有又真係耐左啲。你唔咁問,我岩岩有一刻覺得套戲係幫佢嗰兩首歌做宣傳添
YOUTUBE玩ASMR
好正,估唔到佢自己玩埋
今次可以符合返呢個post既topic!!
櫻子今次拎住電結他
今次應該算係自己正正式式第一次出Digital Single
(如果之前"花光る"唔計)
https://twitter.com/staff_sakurako/status/1326434623384035332
透ケルトン
(読み:スケルトン)
曲名讀音スケルトン即係Skeleton骨架的意思
曲名好特別
而且作曲人是新進樂隊 緑黄色社会 的成員,風格應該好唔同
下就係IG見到
好靚呀
仲要有緑黄色社会作曲
https://www.youtube.com/watch?v=cOBMQjIxo2E
新歌,好快聽上癮好正
loop
有少少明日もfeel
已買hi res
今次玩電結他
暫時係唔係得YouTube 先有?
各大streaming平台已經放咗上去啦,今次唔會出實體碟
呢首同やっぱもっと啲歌詞一樣都係洗腦歌嚟
https://youtu.be/TItRIbnJNI4
呢個ver. 聽完好震撼好聽過cd ver.
佢acoustic自彈自唱功力其實好正,有時間嘅話你要睇埋5th tour live自彈自唱的甘えてしまうんだ,同cd版唔同,加插咗多一段,又係彈得好好聽
呢個你有冇睇埋佢去咖啡店系列,都好可愛
首甘えてしまうんだ live 版得確有第二種feel, 但呢首覺得cd 版好聽啲啲

咖啡店係唔係片尾同叫小林嗰啲?
我覺得佢唱緊高音嘅時候先可愛

不過佢宜家應該唔會再行可愛路線架啦睇佢呀爸似想幫佢轉型
佢宜家走新路線唔知同轉左經理人公司(即係事務所)有無關係
但係都令佢電視曝光率同埋出歌拎到tie up主題曲機會低左好多
所以如果早3,4年你可能會經歷到佢新人o個種氣勢同埋前途無可限量o既感覺
近呢2年真係覺得好浪費
希望遲D可以再有高峰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞