[JPOP結他女]大原櫻子討論 (No.10)

795 回覆
10 Like 2 Dislike
https://www.bilibili.com/video/BV1e4411C7Mb?from=search&seid=15768816857230958115
同埋搵到ちっぽけな愛のうた呢個版本,應該係初期電視台版本,第一次睇
係呀,個節目叫僕らの音楽our music
宜家好似已經無咗
呢個我真係唔見有成個concert完整版,可能真係收錄咗少少
其實只係1st TOUR的花絮,不過在收費電視台CS播返
https://drive.google.com/file/d/15CLMe2N33dffqfhban2ynUSYx8qzuQps/view?usp=sharing
大原櫻子 live sdd 2015-heal the world -
呢個巴打可能未睇過
英文歌暫時得二姑奶嘅英文版聽過仲要一聽就愛上,搵到有個2020 premium concert 係全部都係英文歌,但始終日本人唱英文歌有種奇妙嘅感覺,但又見你哋comment 話little voice 入面櫻子唱得好準未睇,希望唔會聽唔慣
第一首緊係睇過啦呢首歌咁多個版本最鍾意都係聽返初出道嗰陣把聲,尤其係最尾啍嗰幾個音,會回憶到套戲嘅畫面

另外兩段未睇過到呀追緊舊post 去到2017 嘅TGC 咋仲要未睇

Btw , 「再見」嗰期啲相真係好靚連買cd 送嘅特典都係張張都勁靚,真係好難揀
呢個look嘅跳舞櫻其實仲未係好接受到我覺得係套衫嘅問題,太鬆著到好似好矮,但睇返有段著普通衫練舞又跳得幾好,不過唱跳黎講,櫻子真係唱得好穩

幾鐘意呢張
跳舞都係間中睇吓就好,較鐘意聽佢唱歌。
女歌手中佢跳舞算好,不過佢唔夠高舞姿唔夠型。
2月10日 STARTLINE 單獨配信
同日解禁MV 同有 YouTube Live.

大原櫻子「STARTLINE」 
BOAT RACE 2021 TVCMイメージソング
音楽ストリーミングサービスおよびiTunes Store、レコチョク、moraなど主要ダウンロードサービスにて2月10日(水)より配信スタート
※対応ストリーミングサービス:Amazon Music Unlimited/HD、Apple Music、AWA、KKBOX、LINE MUSIC、mora qualitas、RecMusic、Rakuten Music、Spotify、YouTube Music

▼「STARTLINE」(Official Music Video)
2月10日(水)0時プレミア公開
https://youtu.be/k0yL3MofN8E

▼大原櫻子「STARTLINE」配信記念YouTubeライブ
ボートレース公式チャンネルにて
2021年2月10日(水)19:00~19:30配信予定
※時間が多少前後する場合がございます。
https://youtu.be/Ztj8Rz-kNWU
單獨配信好呀!
可以食住個廣告效果,唔使隔太耐
好期待STARTLINE!!!
因為個疫情,jpop 終於識將個宣傳重心放埋係 YouTube 上
教授巴如果鍾意初出道櫻子唱的ちっぽけ
除左聽HAPPY入面收錄的,仲要聽埋BEST收錄的版本
把聲更清澀更有觸動力(好似都係OnePunch巴先察覺到的)
如果喜歡Sign呢首歌的表演
我都推介2017-10-29 BSスカパー!SENDAI OTO Festival 2017 Day2
唱同視覺方面都唔錯
如果巴打搵唔到我再放上來share
搵到呀呢個版本都正呀,sign 呢首歌真係好sad櫻子唱到嗰種無力感但有未放棄嘅感覺,加埋最後嗰下「呀~」好似釋放心中嗰下悶氣咁

原本唔明歌詞仲好地地,而家每次聽完都好down

今日追舊post 就係追到呢到倒,原來就係呢場唱歌唱到爛鞋係咩玩法不過呢場好有個人tour concert feel
係唔係cam on!~5th anniversary best~? 有聽過呀,有多兩個版本,我覺得係三首歌三首個配樂都唔同,唱法都唔同左,Happy 版我覺得小枝理子唱嘅,另外兩個係大個成熟左嘅大原櫻子唱嘅

同埋我覺得ちっぽけ首歌係用黎回憶套戲嘅,我鍾意小枝理子版多啲個人喜好

另外有冇人用kkbox 聽?我發現cam on!~5th anniversary best~入面嘅my favourite jewel 同 ready go 係調轉左嘅其他平台會唔會咁
一早要咁放yt 先可以多啲人聽到櫻子把聲
睇唔慣個粉紅look 姐其實跳得幾好有時櫻子啲百變look 都要啲時間先適應到
呢張真係靚淡妝已經好靚
想問新碟有無大原櫻子「抱きしめる日まで
依隻歌?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞