信用卡討論區(82)由於反應熱烈,登記名額已滿!

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
無用payme 好耐 神早比人block左 唔記得啦

不過alipay 個d 就唔係充值lo
比心機等下 我總共等左20日寄埋黎
問題係 payme 已減到 2000
留名
MCO咭有無用家update
Apple Pay用VISA同CUP唔得既機會大過Master好多。同埋食開果間知道邊部機唔得(係未試過VISA同CUP得)。

打算七日買五盒奶

除咗pps,多一個交不同銀行卡數既方法
呢d野好多銀行一向都有啦
唔使再經恒生找數
HSBC本身無啊嘛
而家唔洗再經PPS
收皮啦你,P牌仔
窮苦大學生黎緊去美國exchange應該申請邊張卡
佢開新account個過程幾smooth,1 take過15分鐘就搞掂
岩岩買左野 無即扣$15
收銀手動扣?
收銀撳架
我用生果pay都扣到嘅
有73cash dollar
買咗74蚊嘢
佢扣咗73cash dollar+1蚊咭數
美國開卡啦
好似 BOA 紅卡比較多人開 (作為第一張)
而家得喇咩
之前扣唔到
應該係因為入左電話會出個虛擬卡號碼
唔同左本身個卡號
雖然#1講明狗也不屌但都想問下Citi PM同Rewards係唔係真係咁差
會唔會有機會被佢reject架
係咪要整返一兩個backup plan in case佢唔比我開/唔批卡?
BOA 紅卡有學生版
我諗應該 ok
https://www.uscreditcardguide.com/boa-cash-rewards/
https://www.bankofamerica.com/credit-cards/products/student-cash-back-credit-card/

香港卡既話學生本身都開唔到幾多款卡 ja wo
美國碌非銀聯又要比 1.5% (東亞) or 1.95% (其他銀行) 手術費
你本身 prefer cash back 定 miles?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞